Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Diane 35
Wątek: Diane 35
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-09-16, 21:07   #3
nutella.a
Raczkowanie

GG do nutella.a
Dot.: Diane 35

Cytat:
Napisane przez flyleaf Pokaż wiadomość
mam pare pytan zwiazanych z tymi tabletkami. po pierwsze czy moze mi je przepisać dermatolog czy tylko ginekolog??? ile one kosztują??? i czy sa biezpieczne w stosowaniu... czytałam, ze moge przytyc albo, ze moga mi piersi urosnac w moim przypadku to nawet lepiej, ale boje sie, ze w przyszłości bede miałaproblemy z ciażaczy cos... błagam pomozcie!!!
Z tego co wiem to dermatolog też może, ale na twoim miejscu bym nie ryzykowała bo są to bardzo silne tabletki hormonalne (mozna je brać tylko do pół roku - tak mi ginekolog powiedział). Najlepiej więc jak przepisze je ginekolog po wcześniejszych badaniach.
Kosztują około 11zł bo są dotowane - z jakiej racji nie wiem, ale to duży plus dla nich. Co do bezpieczeństwa to jak każda tabletka - szczegóły znajdziesz w ulotce: nudności, bóle głowy, skoki wagi itp. - możesz je mieć, ale nie musisz!! Powiem, że w moim przypadku straciłam po nich całkowitą ochotę na..hmmm... intymności! ale jeśli chcesz je łykać na cere - polecam! działają cuda!

Ale zanim sięgniesz po hormony przeszukaj fora wizażu. Wiele już dziewczyny pisały o tego typu antykoncepcji i jej minusów! Życze owocnych poszukiwań!