2011-06-03, 00:06
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów.Offtopowo część III.
Cytat:
Napisane przez xyolax
Ja tak samo  I również popieram Twój sposób
Ale jak olejuję włosy to widzę różnicę, naturalne mega śliskie, błyszczące, gładkie  a farbowańce co prawda ujarzmione, ale nie dorównują naturalnym w żadnym stopniu 
W ogóle zastanawiam się, nad potraktowaniem farbowańców henną 
|
Dokładnie... Doczekac sie nie moge efektu po pierwszym olejowaniu całych naturalnych wlosow . To co obserwuje na odrostach po rycynie z kokosem jest super Skolei farbowańce po nie odswiezaniu farby od prawie pol roku i podcieciu, nie ukladaly sie i wygladaly coraz bardziej niekorzystnie mimo pielegnacji... Prawda o skutkach koloryzacji wyszla na wierzch. Dopiero olejowanie tą mieszanką zadziałalo niesamowicie i dzięki temu jakos przetrzymam odrastanie. Sam kokos nie dawał mi tak spektakularnego efektu. Stosowałam mix dopiero kilka razy, ale po tych efektach jestem skłonna tez wierzyc, ze wmasowywany w skalp przyspiesza nam porost Za jakis czas sie to zweryfikuje.
Na Twoim miejsciu nic bym z henna nie majstrowała - duzo babraniny, moze nie wyjsc kolor i jeszcze gdzies maźniesz niechcacy po naturalnych. Poza tym z farbami chemicznymi lepiej jej nie laczyc ( jesli mowa o prawdziwej, czystej hennie ). Swoje wloski masz super i wlasciwie nie widac roznicy!
Edytowane przez Shee'naz
Czas edycji: 2011-06-03 o 00:21
|
|
|