Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak skompletować zestaw materiałów i gdzie kupić decorabilia??
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 14:10   #106
Pupil
Osiołek z zakątka :)

Dot.: Jak skompletować zestaw materiałów?

Cel bardzo szczytny, myślę że jakoś na naszym małym forum poradzimy
Ponieważ te dzieciaczki nigdy wcześniej nie miały kontaktu z decoupage to może na początek pozbieraj do ozdabiania jakieś butelki, stare niepotrzebne drewniane opakowania, stary nieużywany piórnik, deseczka, kawałek (plaster) drewna wycięty z pnia, może być też bardzo gruby karton. Te przedmioty zmienią wygląd po ozdobieniu i nikt nie będzie wiedział, jak wcześniej wyglądały Ja mam z początków działalności pocięte kartoniki na zakładki do książek, przygotowane do ozdobienia to mogę Ci podesłać.
Jako farby bazowe nadają się wszelkie farby budowlane - wystarczy kupić 1 litr pastelowej orchidei duluxa i starczy na wszystkie przedmioty dla wszystkich dzieci. Tak samo jest z lakierem do zabezpieczania prac - ponieważ to są dzieci to z pewnością tylko lakier wodny, najlepiej o konsystencji żelu, też w opakowaniu dużym, 1 litrowym.
Co do serwetek to posiadamy ich tyle w swoich zbiorach, że pewnie spokojnie dziewczyny mogłyby Cię w nie zaopatrzyć.
Jeśli chodzi o wzory papierowe to bardzo często korzystamy z wydruków z drukarki laserowej (nie polecam dla dzieci atramentówki bo wymaga o wiele więcej uwagi i staranności przy naklejaniu). Poza tym może być nawet ładny wzór z gazety kolorowej - kiedyś aloopa zrobiła piękna butelkę z ratuszem wrocławskim właśnie wyciętym z kolorowego pisma więc można Wieczorem postaram się ją znaleźć w jej wątku i Ci tutaj pokarzę.

Generalnie myślę, że to co musisz kupić to:
1. pędzle do kleju
2. pędzle do farb
3. pędzle do lakieru
4. farbę pastelowa orchidea lub inny jasny kolor (nie może być błyszcząca)
5. lakier
6. papier ścierny
7. farbki akrylowe kpl. np. 12 czy 18 kolorów w tubkach - to rząd 20 zł
8. ewentualnie jakieś przedmioty do ozdabiania drewniane
9. krak jednoskładnikowy - jedno opakowanie pewnie wystarczy, to tak dla frajdy dla dzieci

I to by było na tyle, resztę pewnie dziewczyny dopowiedzą

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pupil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując