Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - teściowe...
Wątek: teściowe...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-05, 02:41   #7
anka_szklanka
Raczkowanie

GG do anka_szklanka
Dot.: teściowe...

Cytat:
Napisane przez Lila14 Pokaż wiadomość
Mam problem i myślenie o tym wszystkim już mi żyć nie daje. Proszę o wasze rady, doświadczenie, komentarze. Może pozwolą mi się trochę zebrać w sobie

Mieszkamy sobie z tz razem, za kilka miesięcy ślub, wszystko fajnie. Problemem jest to że nasze matki się nie znają i niedługo się mają poznać...
Tz wiele mamie zawdzięcza i jesteśmy jej wdzieczni, ale ona lubi ciągle o tym przypominać. To osoba pewna siebie, wygadana, lubi mieć nad wszystkim kontrolę i się wtrącać. Jest taka ofensywna. Moja mama zaś to osoba lękliwa, niepewna siebie, głupio jej ze od matki tz dostaliśmy sporo a od jej nie (tak wyszło, nie ma z tym problemu żadnego między nami, ale mama myśli inaczej i jej się nie przetłumaczy) nie ma znajomych i ma raczej problem z wyrażaniem swoich myśli dokładnie, matka tz pracuje z ludźmi na kierowniczym stanowisku. Moja mama odkładała to spotkanie już od dawna, w końcu jednak ma przyjechać, ale wymyśliła ze wsiądzie w pociąg rano, spotka się z matką tz i wróci do domu (to około 400 km ) mówi że nie będzie "tam" siedzieć i nocować. Ona nie bierze pod uwage ze przyjedzie do mnie, do córki, dla niej to dom matki tz i ona nie będzie tu siedzieć.

Smutno mi bo własna matka nie chce u mnie przenocować zachowuje się dziwnie conajmniej, nie boję się jak to spotkanie wypadnie, moja matka tak się boi spotkać z teściową. Rozmowy z nią nic nie dają, mówię jej a ona swoje.

Faktycznie smutna sprawa ale nie mozesz zmusic swojej mamy do tego spotkania , porozmawiaj z nia co czujesz i ze dla ciebie jest to bardzo wazne zeby doszlo do tego spotkania ! zapros swoja mame do siebie na poczatek zeby z nia porozmawiac zeby zobaczyla jak mieszkacie skoro jeszcze u was nie byla niech sie zaklimatyzuje , zaproponuj jej kilku dniowy pobyt o ile to mozliwe... moze po tych kilku dniach wybierz na miejsce poznania waszych mam jakies inne miejsce niz wasz dom np restauracje zaproscie ja na obiad badz kolacje moze wtedy twoja mama bedzie sie czula pewniej !
powiedz swojej mamie kilka komplementow daj jej do zrozumienia ze jest ona dla ciebie bardzo wazna i ze duzo jej zawdzieczasz , bo przeciez w zyciu nie chodzi tylko o to ile kto ci pomoze w kwestii finansowej wazne sa tez uczucia.....

anka_szklanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując