Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-07, 11:18   #2013
Sicilia
Zadomowienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;27345318]Tak czytam te wasze rozmowy o podkładach i nigdy nie zrozumiem chyba jak można się dobrowolnie tak szpachlować.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
A mi szpachlowanie kojarzy się z tym, kiedy ktoś nie umie się malować i nakłada wszystkiego za dużo albo w złych miejscach albo nie wiem, co jeszcze i przez to widać wszelkie zamazy albo, że czegoś jest za dużo gołym okiem nawet w ciemnościach.
Chyba nam wszystkim szpachlowanie kojarzy się z tym, co napisała Sekretny Wachlarz. Wszystkim, z wyjątkiem paranoi. W sumie dziwię się, że w ten sposób o nas piszesz, skoro czytasz ten wątek i wiesz, jakie jest nasze nastawienie do kosmetyków, pielęgnacji i makijażu. Używanie kosmetyków kolorowych nie oznacza szpachlowania, a wielu przypadkach makijaż (w tym podkład) sprowadza się do zatuszowania tego, czego nie chcemy pokazać i podkreślenia naszych atutów (kości policzkowe, oczy, usta). Tak właśnie wygląda tzw. nude make-up, czyli makijaż, którego nie widać. Ktoś ładnie wygląda, a Ty nawet nie wiesz, że to zasluga pudru mineralnego, bo jest po prostu dobrze nałożony (czy jak wolisz zaszpachlowany)

naturalnie proste
Sicilia jest offline Zgłoś do moderatora