2011-06-07, 19:27
|
#1
|
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2008-04
Wiadomości: 8
|
Jak przyrządzić - krem do ciasta z galaretką i truskawkami?
Sezon truskawkowy się zaczął przez co mam ogromną ochotę poeksperymentować i zrobić typowy biszkopt z kremem, galaretką i truskawkami.
Nigdy jeszcze takowego nie robiłam, ale chcę żeby wyszedł idealny. Przez co mam pytanie: jak zrobić krem?
Jest mnóstwo przepisów ale zależy mi aby nie przypominał on ptasiego mleczka ani "twardego" budyniu, chciałabym żeby był hm... jakby to określić gęsty (nie powinien przypominać masą np kremu z WZ-tek itp), ma być soczysty i taki "śliski".
Zaraz mnie pewnie pogonicie, ale taki biszkopt najbardziej lubię i chciałabym nauczyć się go robić
|
|
|