Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Soczewki kontaktowe???jakie doświadczenia
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-09, 16:19   #942
lolyxp
Raczkowanie

Dot.: Soczewki kontaktowe???jakie doświadczenia

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Nesko od dziś płuczę tylko w płynie.....
ojojoj ja co kilka dni płucze pod kranem ;O <aaaa>

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Soczewki kontaktowe są ŚWIETNE!!!!

Noszę od grudnia, przez poprzedni rok nosiłam okulary. I powiem Wam : nigdy juiż nie zmienię soczewek na okulary.... Aktualnie polecam J&J Acuvue Oasys, one sa tylko an 2 tyg, polecam również Bausch Lomb Soflens 38 (lepsze od Pure Vision). Soflensy idealnie przylegają do oka, jest ostrość wzorku, nie uwierają, są mieciutkie.

Natomaist Pure Vision sa jakieś dziwne zielone, twarde, suche, i uwierają. Pierszwy raz kupiłam soczewki u okulisty ale teraz ciągle na Allegro, i wszystko jest zawsze ok.
Okulary mają pewną zaletę- nie powodują zadnych infekcji oka, i jak raz sie wyda kilka stów na parę lat, to się nie wydaje ciągle pieniędzy. Jednak wad okularów jest więeęęęcej. POLECAM SOCZEWKI!!!

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez k_ota Pokaż wiadomość
Hej;-)
Mniej więcej od roku noszę soczewki na zmianę z okularami. Do tej pory nosiłam jednodniówki J&J i 2 tygodniowe Acuvue Oasys polecone mi przez optyka Vision Express (badanie było gratis kiedy od razu sie wykupywało soczewki.

I teraz chciałabym przerzucić się na miesiączne. Zastanawiałam się pomiędzy Air Optix Agua albo PureVision.
Liczę na jakieś porady od was, bo jeśli o wizyty u specjalistów to na nie się nie zapowiada...
Zdeecydowanie nie polecam Pure Vision. Są twarde, suche, uwierają, i mają dziwny zielony kolor nie niebieski. Polecam Soflens 38, są ekstra, miesięczne, i tanie.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Fudge Pokaż wiadomość
Wizażanki drogie, potrzebuje rady bardziej doświadczonych użytkowniczek soczewek Moje pierwsze soczewki dostałam w Vision Express - są jednodniowe soczewki iWear, średnica 13,8mm, BC=8.6 ...
Ponieważ pod koniec dnia czuję w nich dyskomfort tak jakby oko za badzo wysychało, chciałam sie zaopatrzyć w Acuvue 1-day Moist
Niestety te soczewki są tylko BC=8.5 i BC=9.0 a średnica jedna = 14,2mm...
Czy te parametry są takie ograniczone bo się jakoś dopasowują??
Jak to z nimi jest? Bardzo mi na nich zależy...
Polecam soczewki Sofelns 38 lub 56, są bardzo wilgotne i miękkie moja koeżanka nigy nie patrzy na te krzywizny i DC, tylko kupuje i nosi, mówi ze jej to nie robvi różnicy. Może tez tak spróbuj Musisz pogrzebać trochę w internatku to może znajdziesz przy odrobinie cierpliwośći jeśli czujesz suchość oka, polecam zakup kropli ✂✂✂✂✂✂✂ (ok 18zł) w takim zielonym opakowaniu, sa specjalnie dla uzytkowników soczewek kontaktowych.
lolyxp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując