Napisane przez Juliszka
Do każdej diety, zarówno 1000 kcal, Dukana, Atkinsa, South Beach, MŻ itp itd trzeba mieć podejście zdroworozsądkowe.
Oglądałam całkiem niedawno program o tzw. crash diets, wśród nich była dieta Dukana. Posiłki pani bohaterki były zupełnie różne od moich posiłków na diecie Dukana. Dieta MUSI być zróżnicowana, to nie są jaja, jaja i chudy kurczak na okrągło.
Nikt mi nigdy nie wmówi, że odrzucenie białego pieczywa i cukru, a do tego się sprowadza dieta Dukana, może powodować jakiekolwiek problemy. Nikt nikomu nie każe jeść ton słodzików - Dukan dopuszcza słodzik, a nie zmusza do niego. Jak ktoś je na zmianę jaja i sernik Dukana, to ja się nie dziwię, że będzie się czuł źle.
We wszystkich dietach chodzi o to, zeby się nauczyć jeść mądrze, zdrowo i z opanowaniem, jak ktoś zamiast tego rzuca się na dopuszczalne pokarmy, nie obserwuje które mu szkodzą, a które służą, to ja się nie dziwię, że doprowadza to do takich a nie innych skutków.
Z całym szacunkiem, ale jeśli po schudnięciu 7 kg komuś zanika okres, to to nie jest normalne. To absolutnie nie jest objaw zdrowia, ani rozsądnej diety. Problem nie leży jednak w diecie Dukana, a w jakimś chorym podejściu.
Hydrokolonoterapia nie jest zabiegiem polecanym przez lekarzy, wręcz przez wielu jest uważana za szarlatanerię.
|