2011-06-10, 16:57
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Domowe sposoby na umierające włosy?!
Cześć Dziewczyny
Ja też mam problem z moimi włosami Ostatnimi czasy zafundowałam im niezły koszmar-w ciągu 7 dni przefarbowałam je 2 razy bo pierwsza zmiana koloru była nietrafiona (wyszedł kolor za przeproszeniem sraczkopodobny ) a teraz mam coś w stylu orzechowy brąz i ten mi jak najbardziej mi odpowiada,ale... włosy są w opłakanym stanie-szorstkie w dotyku,bez połysku,matowe na maksa i strasssssznie się przetłuszczają-jak nigdy w życiu-coś okropnego!!!!!!!!
Nie wiem czym to jest spowodowane-wcześniej miałam włosy z tendencją do przetłuszczania się,ale nie aż tak jak teraz... I ta szorstkość-wrrrrrr...
Pomóżcie-please!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Obecnie muszę je myć codziennie (kiedyś-2-3 razy w tygodniu) a i tak pod koniec dnia wyglądam jak zmokła kura z olejem na piórach 
Stosuję następujące odżywki (zaznaczam,że do tej pory byłam z nich zadowolona):
1.L'Oreal Elseve Volume Non-Stop (odżywka ujędrniająca do włosów płaskich,cienkich,bez objętości);
2.Gliss Kur Schwarzkopf Hair Repair Color Protect w spray'u (do włosów farbowanych);
Oczywiście stosuję je na przemian-w zależności od czasu jaki mam do dyspozycji przed wyjściem z domu
Ale przeglądając ten wątek pomyślałam,że może moim włosom potrzeba czegoś naturalnego a nie tylko ciągle ta chemia i chemia...
Tylko,że piszecie o domowych sposobach na włosy w odniesieniu przede wszystkim do włosów suchych (żeby je nawilżyć) a mi potrzeba czegoś do włosów przetłuszczających się
Moja koleżanka powiedziała,że jeśli chcę pozbyć się problemu z tłustymi włosami to powinnam zmienić szampon na przeciwłupieżowy ale skoro mam świeżo pofarbowane włosy to chyba kiepski pomysł??? Kolor będzie mi się wypłukiwał,co nie???
Pomóżcie Bardzo proszę o jakieś "przepisy" na maseczki,płukanki itp
Pozdrawiam
|
|
|