2011-06-10, 17:11
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bardzo niegrzeczne dzieci
Cytat:
Napisane przez Martyna1234118
Ma 16 lat . My razem mieszkamy ale siostra tak jakby urzęduję na dole a ja z rodzicami na górze ...One sie nie słuchają robią co chcą ... maja zakaz wchodzenia na górę po za każdym razem u starszej dziewczynki kończyło się to jakimś dzikim szałem nie do opanowania , one zawsze dostają to co chcą , moja siostra chyba już nie ma siły czasami... nic do nich nie dociera ... Wiem że dzieje sie to tak przez to co kiedyś sie u nas w rodzinie działo ... mało nie doszło do rozwodu ich rodziców .nieciekawa historia -odbiło sie w jakim stopniu na wszystkich ... Tylko jak mam pomóc im może jakieś zabawy z nimi zorganizuje ...Krzyczeć nie zamierzam i tak juz wystarczająco na te dzieci krzyczą.
|
Moim zdaniem jesteś za młoda żeby zająć się na "pełen" etat takimi małymi dziećmi ... Skoro rodzice nie są w stanie ogarnąć zachowania maluchów to Ty masz na to małe szanse. Jednak jeśli dojdzie do tego że będziesz musiała się nimi zająć ,chociaż uważam że to zły pomysł bo sama jesteś dzieckiem , powinnaś zrobić specjalne spotkanie Ty , Twoja siostra i dzieci i ustalić zasady gry. Oczywiście dzieci będą próbowały swoich "sztuczek" , jednak trzeba być konsekwentnym . No i żadnego bicia, raczej nagradzanie za dobre zachowanie
|
|
|