Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ciężarna kotka - pielęgnacja i karmienie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-10, 22:40   #1
roksanula
Rozeznanie

GG do roksanula

Ciężarna kotka - pielęgnacja i karmienie

Moja kicia jest ciężarna, podejrzewam, że połowę ma już za sobą, więc poród niebawem.
Nie wiem jednak czym i jak ją karmić. Do tej pory jadła Whiskasa dla dorosłych kotów, ale weterynarz kazał jej dawać jedzenie dla kociąt, że niby to to ma więcej składników mineralnych
Teraz czytałam wątek o karmie dla zwierząt (gotowej) i sama już mam mętlik w głowie.

Dzienne menu mojej kotki przedstawia się tak :
mała miseczka suchej karmy
2x mokre jedzonko - Whiskas dla kociąt w saszetkach na przemian z Gourmet Gold

Tego suchego jedzonka jej zostaje na następny dzień (wczoraj w południe dałam jej pełną miseczkę, dziś koło 18 już była pusta).

Do tej pory dawałam jej inną suchą karmę ( z marketu ) ale nie chciała jej jeść wcale.

Mogę liczyć na jakieś porady? Powiem szczerze, że do dnia dzisiejszego nie miałam pojęcia, że gotowa karma nie jest dobra dla zwierzaków.

Ah i jeszcze jedno - czy ciężarna kotka wymaga jakiejś specjalnej pielęgnacji?
Jakiś czas temu została mocno poturbowana przez psa sąsiadów (weszła do nich na ogródek ) , była w klinice ponad dobę, miała założone szwy, ale już jest z nią lepiej, chce uciekać. Nie chce robić kupy do kuwety i muszę z nią wychodzić na dwór i pilnować w razie, gdyby chciała uciec.

Edytowane przez roksanula
Czas edycji: 2011-06-10 o 22:44
roksanula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując