Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Myśli samobójcze
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-12, 11:08   #45
Fubizka
Zakorzenienie

Dot.: Myśli samobójcze

Cytat:
Napisane przez carraluch Pokaż wiadomość
nie, ani nie jestem psychologiem i nie miewam regularnych myśli samobójczych. to była taka moja luźna refleksja. czasami jest tak, że nie chcę nam się żyć i nic nie ma sensu, przychodzi nowy dzień i wszystko powoli wraca do normy. nie wiem jak poważna jest sytuacja osoby która pisała powyżej, może potrzebuje pomocy specjalisty, a może to chwilowe. zauważ, że samobójcy raczej nie chwalą się publicznie swoimi planami, dlatego pomyślałam że to może być gorszy dzień. ale absolutnie nie lekceważę.
Wiesz co, naprawdę nie masz pojęcia o czym mówisz. Ale jak ktoś powiedział wcześniej - good for you. Tylko nie zasadzaj takich rad ludziom, którzy mówią, że chcą się zabić, bo możesz ich niechcący popchnąć do tego grobu. I owszem, samobójcy najczęściej dają sygnały o swoich zamiarach albo mówią o nich wprost.
W momencie jak piszesz, że przychodzi nowy dzień i wszystko wraca do normy - kobieto, my tu nie mówimy o smutku, że roboty dużo a dzieci niegrzeczne, tylko o zupełnie innej rzeczy.
Cytat:
Napisane przez Figure09 Pokaż wiadomość
Brałam cztery rodzaje leków, po jednych było jeszcze gorzej, inne działały jak woda (czyli na jedno wychodziło czy brałam czy nie, mimo, że były to najwyższe dawki).
Wiesz co, ja brałam kiedyś taki lek, po którym też czułam się jeszcze gorzej, byłam przerażona. Ale moja lekarz mówi, że czasami nie udaje się na początku dobrać leku, ale żebym była dobrej myśli, bo nie ma takiej sytuacji, że jesteś osobą dla której dobrego leku nie ma. I od pół roku jestem na bardzo dobrym dla mnie leku i nie mam żadnych skutków ubocznych. No ale do tego doszła terapia.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując