2011-06-14, 23:23
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
Napisane przez Friese
Dziewczyny, możecie rzucić okiem i napisać mi czy powinny moje włosy dostać trochę chociaż kopa?  bo stosuję 2 tygodnie i nic nie ruszyło.. jakby stoją w miejscu włosy. A widziałam że u niektórych z Was w ciągu tygodnia rosły 1 cm. A u mnie urosły jakieś 3 mm - czyli bez zmian (widzę po odroście)
Zewnętrznie:
1. przed umyciem nakładam na włosy oliwę z oliwek [extra virgin] na 30 - 45 minut
2. mycie: - szampon ENERGY SHAMPOO SUBRINA
- wyciąg z chmielu zmniejsza wypadanie włosów, jednocześnie stymuluje ukrwienie głowy, przyspiesza wzrost włosów i pozostawia je zdrowie i piękne
- prowitamina B5 - zamyka łuski włosowe i tym samym utrudnia szkodliwym substancjom dostęp do wnętrza włosów. Poprawia strukturę włosów oraz przywraca im wilgotność, elastyczność i połysk. Włosy stają się gładkie i wypielęgnowane oraz mają zdrowy wygląd.
- ENERGY TONIC SUBRINA
- tonik przeciwko wypadaniu włosów z wyciągiem z chmielu i prowitaminą B5 zmniejsza wypadanie włosów i jednocześnie przyspiesza ich wzrost
- REPAIR MASK SUBRINA
- maska do zniszczonych włosów przznaczona do intensywnej pielęgnacji włosów zniszczonych oraz ich końcówek. Odżywia je i chroni przed wysuszeniem.
3. na noc wcierka: Lotion Seboradin(czarna rzodkiew) + olejek eteryczny rozmarynowy + olejek eteryczny lawendowy
4. rano wcierka z JANTARa
5. Na całą noc 3 razy w tygodniu zostawiam olej na włosach (Vatika kokosowav lub olej kokosowy nierafinowany)
Wewnętrznie:
1. BIOTYNA 1 kapsułka - 5000 mcg (Puritan's Pride)
2. HUMAVIT Z - skrzyp i pokrzywa (2 x dziennie po 3 tabletki)
|
dziewczyny, a może być tak - bo czytałam w poście z grudnia 2010 - że przy stosowaniu tego wszystkiego włosy bardzo wolno rosną a wystarczy że odstawię coś i będą szybciej rosły? albo coś wymienię?
|
|
|