Hej dziewczynki

Jestem po wizycie u swojej gin, ostatniej zresztą, bo powiedziała że teraz jak będzie się coś działo to mam już jechać na IP. Pobadała mnie i stwierdziła, że dzidziuś ma już główkę bardzo nisko- spytałam co to znaczy, powiedziała że szykuje się już do porodu i że pewnie urodzę w terminie albo nawet wcześniej

Ale krótka była moja radość bo później dodała, że w sumie główka dziecka nisko, ale nie widać żeby szyjka się skracała

I tak daleko to już moja wyobraźnia i wiedza nie sięga, bo nie wiem jak główka może być nisko i jednocześnie szyjka długa

Ale nie dopytywałam się już, bo w sumie to i tak nic mi nie da takie prorokowanie i tak muszę czekać i tak
Dziewczyny
mam do Was pytanie, bo myślałam że od 38tc lekarze zalecają jeździć na KTG nawet profilaktycznie jak nic się nie dzieje i zapytałam o to lekarkę, ale ona powiedziała że jeśli nie dzieje się nic co by mnie niepokoiło to nie ma potrzeby żeby robić to badanie profilaktycznie. Więc w sumie już nie wiem, Wy jeździcie/jeździłyście tylko wtedy jak czujecie/czułyście że coś jest nie tak ?
czerwcowa1985 z tego co dobrze kojarzę to Ty chyba chodzisz od jakiegoś czasu raz w tygodniu ? I czym to jest u Ciebie podyktowane ?
A i jeszcze o jedno chciałam zapytać, bo teraz dostałam już zwolnienie tylko do dnia porodu i tak się zastanawiam co będzie jeśli nie urodzę w terminie
Nie chciałabym zaczynać macierzyńskiego jeśli maluszka nie będzie jeszcze na świecie, bo przecież każdy dzień z nim jest bezcenny a tak to może mi uciec trochę tych dni -mam nadzieję że urodzę wcześniej, ale w sumie nie da się tego przewidzieć
Może któraś z Was miała taką sytuację ? Bo moja gin powiedziała że nie może mi już przedłużać zwolnienia poza wyznaczoną datę porodu
Czyli faktycznie jakby co nie będzie innego rozwiązania tylko trzeba będzie zaczynać macierzyński ??