Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wdarła się codzienność !!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-15, 16:57   #16
Marioza
Raczkowanie

Dot.: Wdarła się codzienność !!!

Można powiedzieć, że miłość ma dwie fazy- ta pierwsza to okres tzw. motylków w brzuchu, totalnego zauroczenia, druga natomiast to czas, kiedy pozostaje wyłącznie uczucie, kiedy nagle zaczynamy zauważać wady tej drugiej połówki, kiedy zaczynamy wątpić. Ta druga faza jest bardzo często bardzo ważnym sprawdzianem dla par- pokazuje, co tak naprawdę połączyło dwoje ludzi. Podejrzewam, że przechodzicie właśnie tę drugą fazę.
Od razu zaznaczam, że problem, który opisujesz, przechodziłam również na własnej skórze... Bodajże rok temu założyłam nawet wątek, w którym opisywałam swoje wątpliwości. My też (ja i mój TŻ) przechodziliśmy taką fazę. Ja potrzebowałam nadal czuć się kimś wyjątkowym, chciałam, żeby mój ukochany o mnie zabiegał, pokazał, że mu jeszcze na mnie zależy, a on z kolei uważał, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Zaczęliśmy się mijać, nasze wieczory zlały się w jeden długi wieczór, w czasie którego nie działo się nic. W końcu nastąpiła poprawa... Daliśmy sobie kilka dni, Tż się otworzył, ja wyjaśniłam mu, czego potrzebuję... W naszym przypadku dużo wniosła zmiana pracy, znalezienie sobie pasji...

Także kinderkowa18, porozmawiaj ze swoim facetem, powiedz mu, czego Ci brakuje, zapytaj o jego odczucia, zadbaj troszkę o siebie, swój czas wolny. Nam to pomogło...

Życzę powodzenia

Marioza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując