Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - uciążliwe, wiecznie niezadowolone, małe marudy - da się tego uniknąć?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-15, 16:43   #26
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: uciążliwe, wiecznie niezadowolone, małe marudy - da się tego uniknąć?

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A ja się nie zgodzę.

Wychowanie jedno, a charakter to drugie.

Mój syn pokazał rogi w wieku 3 tygodni. Kiedy go zepsułam? W brzuchu? Czym? Brakiem opieki? Zostawieniem samemu sobie?

Jaki się wtedy pokazał, taki jest do dziś. Gdy mu coś nie gra, marudny. Gdy nie wyspany, marudny. Gdy coś chce, marudny.
Generalnie czasem mam wrażenie, że jest marudny przez 90% czasu.

Do 15ej jest pod ciągłą opieką mojej mamy, jest wycałowany, wyściskany, wynoszony. A potem i tak wisi na mnie do nocy. Ciągle mu brak bliskości, chociaż dostaje ją non stop, od 3 osób, na zmianę.

Co do jęczenia... Mogę sobie mówić: "przestań jęczeć, powiedz wyraźnie..." i miesiąc. Nie powie, bo nie mówi.
Więc jęczy.

Z drugiej strony, w nosidle, na dworze, gdy spaceruje, albo ma dobry humor w wózku, gada do siebie, bawi się i śmieje do wszystkich. Sąsiedzi mają go za najbardziej pogodne dziecko świata.

Dwa w jednym. Śmieszek i marud. Jedno po drugim może nastąpić w ciągu minuty.
Borderline

Cytat:
Napisane przez Smoke Pokaż wiadomość
Dzięki, trochę mi Wasze doświadczenia dają do myślenia...może dużo też zalezy od złapania właściwego kontaktu z dzieckiem? Czyli że matka i dziecko dobrze rozumieją się nawzajem? Hehe, Roksanula, ona chce żebyś zostawiła ten komputer i poszła się z nią bawić
Aha. To proszę napisz, jak to osiągnąć u dziecka jak wyżej?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując