witam

)
dotyczy pudelek kartonowych, zwyklych niczym nie oklejonych przy kupnie...sam karton.
czy zanim poloze pierwsza warstwe farby akrylowej musze jakos zagruntowac karton,
czy w przypadku "surowego" kartonu jedna warstwa farby wystarczy, czy tez zostanie pozarta przez karton i koneiczne bedzie malowanie jej dwa - trzy razy?
w ktoryms watku czytalam iz mozna malowac za pomoca plakatowek- w takim wypadku do bialej farby akrylowej dodaje plakatowki?
czy sa jakies proporcje- czy dodaje do pozadanego koloru?
jest roznica w efekcie koncowym pomiedzy akryl+ plakatowka a akrylami kolorowymi, jak tak czy jest ona duza
w jaki sposob robimy spekania wikolem? wiem, iz trzeba podsuszyc pierwsza warstwe farby( do konca, calkowicie, wilgotna, mokra?? ) nalozyc wikol( na caly obszar, kawalek gdzie chce uzyskac efekt kraku???) i na nie doschniety, podsuszoy wikol klasc druga wartswe farby. zgadza sie??
kleimy na bialko... roztrzepujemy je to wiem, ale czy np dodajemy szczypte soli? jak to jest
to tylko niektóre z moich watpliwosci:P wiec prosze o wyrozumialosc, mam zamiar zaczac- duzo sie naczytalam ale nie chce nic popsuc