Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XIV
Cytat:
Napisane przez Nora_Grey
Olik.. Jest lepiej, ale nadal do bani. Za mało! Jeśli nadal będziesz tak jadła, to na prawdę schudniesz...
Weź się za siebie konkretnie. Uwierz, że to nie boli!
To ja dziś może wstawię swoje P, chociaż to jest strasznie męczące. 
Ś: Jajo na twardo z majonezem i szczypiorem, dwie kromki z ziarnami z delmą (z masłem ), sałatą, szynką, majonezem, pomidorem i szczypiorem; banan; szklana maślanki truskawkowej 
IIś: bułka mleczna z delmą i czubatą łychą nutelli ; jabłko; później lód-rożek advocatowy ( )
Ob: młode ziemniaki, 2 gotowane pulpety, sos koperkowy, duużo słodkich buraczków 
P: serek wiejski z płatkami chocapic i kukurydzianymi, truskawkami i cynamonem (taa.. wiem, że się to u mnie za często pojawia, ale zrozumiecie jak spróbujecie sami  ); nektarynka.
K: Będzie... hmm.. no nie wiem. Omlet jakiś fajny a jak nie to naleśniki z serkiem danio i truskawkami tak ze 3, a jak nie to kanapki z masłem, serem philadelphia, szynką, serem żółtym wędzonym(?).. i parówka na ciepło z keczupem się zobaczy 
AAaa i dziś rano.... odwiedziła mnie... stara znajoma... @! 
Co prawda brałam tabletki, ale ponoć miała się pojawić jak skończę 2 lub 3 opakowanie. A tu - nie skończyłam nawet jednego 
Jestem taka happy, że dziś normalnie banan mi z twarzy nie złazi.
Buziaki dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!  
|
Fajny jadlospis, ale od dluzszego czasu jesz podobnie takze ja bym powiedziała, że to U. Ja bym nie zjadła Twojego podwieczorku, nienawidze wiejskiego 
Gratuluję oby byl juz caly czas.A powiedz mi, jesli mozesz - co cwiczylas, ze przytylas w miesniach?
Cytat:
Napisane przez wizjaa
moje u
1. serek wiejski z jagodami i płatkami migdałowymi (80 g - cała paczuszka)
2. micha czeresni z ogródka, 2 morelki, kawałek ciasta jak wczoraj (kruchy spód 100% pełnoziarnisty, masa serowa z twarogu mielonego, mleka kokosowego i fruktozy)
3. duzo pulpecików z cieciorki (takie a la falafle) smazonych na oliwce, kalarepka i kilka mlodych marchewek
4. sałatka z roszponki, kiełków lucerny, 2 jajek, twarogu, serka wiejskiego, pestek slonecznika (kolo 50g) pomidora i ogórka.
5. wieczorem bedzie fasolka szparagowa&bób
i jak? mogłby ktos ocenic.
|
nietypowo, sporo nabialu ale fajnie, to ciasto jest na kwestii smaku? Mam do wykorzystania cale mleko kokosowe do kolacji bym cos dorzucila.
Cytat:
Napisane przez Milka1224
Super! Strasznie sie ciesze  U mnie tez coraz lepiej  Tyje sobie bardzo powolutku, ale tyje i waga nie wraca do wczesniejszych wartosci nawet jesli potem kilka dni jem 'normalnie'
Dzisiaj wlasnie taki dzien na U, bo gorrrąco i tylko pic sie chce 
I bułka z ziarnami pokrojona na 4 kanapki: z tunczykiem w/s/w, wedlina, oscypkiem, marmoladą pomarańczową i ogórek + duze cappuccino
II troche salaty z ogórkiem, kalarepka i fetą, nektarynka
III zupa jarzynowa ze swiezych warzyw + 2 nalesniki z serkiem homo
IV przed chwila 2 grissini z oliwkami i pewnie wpadna jakies lody z owocami itp  a na kolacje sie zobaczy  moze nalesniki a obiadu albo pozywna salatka z kurczakiem 
|
bułka na 4 kanapki?
mało 
Cytat:
Napisane przez AguŚ87
kurcze jak wy to robicie ze tyjecie ? 
ja się warzylam na elektroniczej ostatnio po wieeeelkim tuczeniuuu i 47. bez zmian nawet nie drgneło o 0.5 ! przez bodajze miesiac, NICC
Moze jeszce jakies rady dla mnie, nie wiem czego się łapać już
szczerze straciłam jaką kolwiek nadzieje na przytycie i już mi się nie chce nawet jesc po 5 posilków i tego pilnowac bo tyle pracy na marne 
a pomyslec ze z nerwów przez faceta zgubilam moje 3kg  a teraz mam spokoj jem i nic 
|
Może po prostu organizmowi jest dobrze z taką wagą i juz nie chce tyc 
Cytat:
Napisane przez AguŚ87
to biało czy węgle ja juz sama nie wiem na czym lepiej tyc  a na dukanie czy jak to sie zwie samym białku chudną a my tyjemy  eh ja nic z tego nie rozumiem 
|
Na Dukanie nie chudną jedząc białko do jakiegos posilku, tylko jedząc białko jako posiłek, w sensie ich dieta polega na jedzeniu samego białka + otrębów w ograniczonej ilosci i takie tam, zero wegli (chleba, makaronu itd)
Możesz jeść normalnie + większe ilosci bialka, ale wtedy musiałabyś dużo ćwiczyc i jeść odpowiednie posiłki przed i po treningiem, wtedy bys przytyla, ale w mięsniach. Jeśli chcesz przybrac trochę tłuszczu to więcej węgli + tłuszcz (np w postaci paczki orzechow/slonecznika/pestek po kolacji), i łączyć węgle z tłuszczami (tzn np. obiad: ziemniaki, kotlet smazony na tluszczu, surówka z olejem itd)
|