Jak gotuję zupę z makaronem to gotuję od razu całą paczkę makaronu (gazu zużyję tyle samo co na troszkę makaronu

) i makaron potem jemy na kolację ( podsmażony z masłem i cynamonem), na śniadanie do makaronu dodaję roztrzepane jajko, pomidor i żółty ser -to smaże na patelni i wychodzi pyszne danie

. Jak jeszcze mam ten makaron to dokładam wędliny,groszek,kukurzydz ę,cebulę jajo+śmietana, zółty ser i robię zapiekankę

Pewnie wiele osób skrytykuje takie manu ale my uwielbiamy makaron

Jak gotuję ziemniaki i mam następnego dnia wystarczająco czasu to gotuje więcej i robię pierogi albo kopytka.
Jak zrobię kebaby (kurczak,pomidor,cebula,s er żółty,majonez,kukurydza.. .) to z reszty tego farszu robię następnego dnia pizzę
Cudowny sposób na stary chleb!!!: Porcja na tortownice dla 2 osób: 6 kromek starego chleba obcinam ze skórek,drę na kawłki i wysypuję na wysmarowaną masłem tortownicę. Lekko uciskam by była taka 2cm warstwa. Posypuję pokrojomym czosnkiem. Układam pokrojone w plastry pomidory. Zalewam śmietaną pomieszaną z jajkiem (ok szklanki). Posypuję serem żółtym. Zapiekam 30min 200 st. C. Pyyyyszne
Generanie z wszelkich resztek można zrobić zapiekankę
Zapiekanka z resztek ryby: kilka surowych ziemniaków smażymy na smalcu z dodatkiem oleju. Wykładamy żaroodporne naczynie. Na to ryba i kukurydza. Zalewam śmietaną z jajkiem roztrzepanym.Posypuję zóltym serem. Zapiekam 25min 200st. C
Resztki pieczonego, gotowanego kurczaka: Oddzielam od kości, wrzucam na patelnię z kilkoma ząbkami czosnku. W międzyczasie mrożoną fasolkę szparagową gotuje ok 8 min. Do kurczaka dodaję fasolkę ,chwilkę smażę na oleju. Do tego ziemniak lub ryż i pyszne danie gotowe
Kotlety (zbyt mało jak na obiad dla wszystkich) rozdrabniam. Ryż gotuję w wodzie z kostką rosołową.Mieszam ryż z mięskiem ,dodaję łyżkę masłą i 1-2 surowe jaja. Formuję małe kotleciki,panieruję smażę na mocnym ogniu tylko do zrumienienia. Do tego surówka/sałatka
To tyle co mi się teraz przypomniało

Smacznego !