Dot.: Żonki 2009 cz.XXVIII
Cytat:
Napisane przez AgatkaL
Hej 
|
masz nowy avatar??
Cytat:
Napisane przez klion78
Żonki - mamusie myślę już powoli o tych wszystkich rzeczach które muszę kupić dla małego i proszę Was o radę: jak Wy na początku ubierałyście swoje dzieciaki, bo nie wiem czego ile powinnam mieć. Muszę też wziąć pod uwagę, że pierwsze miesiące przypadną na jesień i zimę więc rzeczy pewnie muszą być grubsze, choć np. w domu wtedy grzeją kaloryfery i jest cieplej ... kurcze sama nie wiem. Pomóżcie. Plizzzz...
|
od razu ci mówie że śpiochy i kaftaniki u nas odpadały - bo się kaftanik podwijał i bez sensu to było ja rodziłam w sierpniu więc było ciepło ale ogólenie to body z którkim rękawem, pajacyki i body z długim no i pół śpiochy 
ubierałam go w body z długim plus półśpiochy (czyli spodenki ze skarpetkami) albo body z krótkim plus pajacyk
musisz mieć z tak ok 10 kompletów ciuchów tzn tak sobie to dobierz żebyś miała z 10 zestawów np 5 pajacy z 5 bodów z krótkim (pod pajaca) z 5 bodów z długim i półśpiochów - wtedy nawet jak ze 3 razy dziennie będziesz przebierać to pranie zrobisz co 2 dni a nie co dziennie.. a uwierz prania będzie tone 
10 to taka orientacyjna liczba, ja miałam właśnie 10 "zmian" ale tylko dlatego nie nie opłaca się kupowac dużo.. bo nakupisz na 56 a okaże się że dziecie urodzi się 58 cm i pochodzi w tym ze 2 tyg...
lepiej kupić większe np 62 a potem wiesz dopasowywać bo większe na bank wykorzysta...
no i pewnie dostaniesz coś od "odwiedzających"
10 może się okazać mało ale na ten pierwszy tydzień gdzie się rozeznasz czy dokupujecie 56 bo dziecie mniejsze czy 62 bo większe wystarczy.. 
zresztą ja wychodze z założenia że w dzisiejszych czasach jest wszystko pod nosem i nawet jak się okaże że masz czegoś za mało to mąż wyskoczy o sklepu i za godzinę masz kupe ciuchów tudzież innych rzezy...
więc podsumuje me wywody kup kilka par żeby mieć na zmiany zestawów - ja polecam krótkie body i pajac albo długie body i półśpiochy 
Cytat:
Napisane przez 201803111825
Treść usunięta
|
wowwww super fajna cena  
Cytat:
Napisane przez ania20m
|
sexowna 
Cytat:
Napisane przez Gucia0987
Właśnie sparzyłam sobie całe podniebienie.  Zapomniałam, że tyle co zalałam herbatę i nieźle załyczyłam... ałł!
|
no to ładnie  
Cytat:
Napisane przez neska22
MArtucha fajnie ze wyzdrowialas 
|
miło
Czas edycji: 2011-06-20 o 12:27
|