2011-06-20, 20:49
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyjazny szpital- tam warto rodzić!
Cytat:
Napisane przez nataliawrzos
Poród przebiegał idealnie - w chwili przyjazdu do Medicover miałam 2 cm rozwarcia, po 30 minutach miałam pełne rozwarcie. Znieczulenie, mimo, że chciałam spróbować bez niego, okazało sie być konieczne, z uwagi na intensywność skurczy i ich niesamowitą siłę. Podali mi je około 15minut po przyjeździe do szpitala - nie wiadomo przy jakim rozwarciu, ale miałam wtedy około 10-15 sekundowe przerwy pomiędzy końcem poprzedniego a początkiem następnego skurczu. Było ostro! naprawdę  mój mąż mówi, że czuł sie jak na dobrym koncercie rockowym, tak się rzucałam!!  hehe
( III stopień oznacza placówkę przygotowaną na przyjecie kobiet o wysokim zagrożeniu ciąży oraz na opiekę nad maluchami z wadą rozwojową, urodzonymi przed 31 tygodniem ciąży, przygotowane na intensywną opiekę nad wcześniakami i noworodkami)
|
z tak szybką akcją porodową urodziłabyś wszędzie, ciekawe czy byłoby tak fajnie, jakby musieli ziedzieć tak jak ze mną 26h
i z tego co wiem, jeżeli poród odbywa się przed 36tyg ciąży to trzeba mocno dopłacić, a wcześniaki odsyłają na karową bo tam jest najlepszy oiom noworodkowy, ale mogę się mylić, to mi opowiadał mój lekarz
|
|
|