Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sterylkowo-kastracyjny wątek wsparcia ;D
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-21, 17:44   #899
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2
Dot.: kastracja kotka pomocy prosze

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
1. Kota kastruje się po to, żeby się nie rozmnażał.
2. Kot ani żadne inne zwierzę nie jest odpowiednie dla dzieci, które są nieodpowiedzialne i szybko się nudzą nowym nabytkiem.
3. Posiadając jakiekolwiek zwierzę trzeba być przygotowanym na wydatki jakie wiążą się z utrzymaniem go. Jeśli nie masz funduszy lub żal ci pieniędzy by kota wykastrować to lepiej znajdź mu inny dom.
Co zrobisz jak kot będzie potrzebował poważnej pomocy weterynaryjnej? Poważnej a co za tym idzie najprawdopodobniej drogiej.
zgadzam się z powyższym, szczególnie z pogrubionym

Dodam tylko od siebie, że czy kot mniej czy poważnie chory to za wszystko trzeba płacić, szczepienie+odrobaczenie to wydatek ok. 50-60 zł, w zależności od tego co kotu dolega koszty leczenia, diagnostyki + np. odpowiedniej diety idą w górę
Ponadto nawet utrzymanie zdrowego kota to zawsze jakiś dodatkowy wydatek na karmę lub żwirek chociażby.
Nie chcę straszyć i zniechęcać, ale prawda jest brutalna, że niestety jeśli chce się być odpowiedzialnym opiekunem kota czy każdego innego zwierzęcia trzeba brać te koszty pod uwagę.
Na niezbędne badania wydałam w tym miesiącu 200 zł. + do tego dochodzi koszt karmy weterynaryjnej, którą musi stale jeść mój kot.

Dobrze, że chcesz dać kotu dom, ale jeśli nie stać Cię na ewentualne dodatkowe wydatki to rzeczywiście daj sobie spokój.

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując