Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kuracja przeciwtrądzikowa skinoren
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-22, 13:36   #91
OliOli
Rozeznanie

Skinoren, Akneroxid... wizyta u dermatologa

Hej.. Chciałabym się skonsultować z Wami Dziewczyny w pewej sprawie... Otóż.. Byłam u dermatologa, głównym moim problemem są zaskórniki, gule podskórne i masę przebarwień Lekarz zalecił mi :mycie twarzy mydłem i woda myślałam że tak nie można, zawsze tego unikałam, zapisał mi leki robione - jakis płyn i papkę którą mam nakładać jak maseczkę na 30 min oraz Skinoren, Differin i Akneroxid. Dodatkowo polecił mi Cetaphil jako cos głęboko nawilżającego... Pierwsze moje pytanie czy może jest jakis tańszy zamiennik Cetaphilu? Na tamte leki wydałam już sporo pieniążków, na wizytę też i chciałabym jednak mieć jeszcze za co żyć Po drugie, w domu dopiero zauważyłam że Skinoren to praktycznie to samo co Acnederm, tyle że 30zł droższe - może mnie ktoś oświeci czemu taka różnica? I jeszcze jedno... Gdy zapytałam lekarza czy podczas tej kuracji (2 miesiące) mam stosować filtry, unikać słońca itd powiedział że....nie Przecież to są kwasy.. Może jednak powinnam zrobić po swojemu i używać filtrów jak do tej pory... Lekarz jest świetnym specjalistą, ludzie walą do niego drzwiami i oknami, na wizyte czekałam miesiąc więc coś w tym jest a tu takie rzeczy mi powiedział... Nie podważam absolutnie jego kompetencji ale trochę mnie to zdziwiło
OliOli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując