Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Początek wzrostu piersi po 4 latach od pierwszej miesiączki - to możliwe?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-22, 12:38   #5
Marika27
Raczkowanie

Dot.: Początek wzrostu piersi po 4 latach od pierwszej miesiączki - to możliwe?

Cytat:
Napisane przez MissImperfect Pokaż wiadomość
Tak jak w temacie - miesiączkuję już od ponad 4 lat, zaczęłam chwilę przed 13 urodzinami, obecnie mam 17 lat i 4 miesiące. Cykl mam bardzo nieregularny, zdarzają się opóźnienia krwawienia nawet o 20-30 dni. Nie o to jednak chodzi. Moje piersi od jakiegoś pół roku bolą, gdy tylko lekko je uciskam, czasem występuje krótkotrwały, dość intensywny ból w jednej lub drugiej piersi. Czy to może świadczyć, że zaczęły rosnąć po 4 latach od wystąpienia miesiączki? Dodam, że są bardzo małe, dużo mniejsze niż mamy, babci czy nawet 15-letniej siostry. W skali Tannera, jeśli chodzi o biust, dałabym sobie III (cała reszta już na V).
Temat może i głupi, ale proszę o odpowiedź.
Nieregularne cykle i ból piersi to symptom zaburzeń hormonalnych ,warto sprawdzić u specjalisty