2011-06-23, 11:49
|
|
BAN stały
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11
Ja też tego nie rozumie  w życiu nie zapaliłam papierosa a co dopiero w ciąży  miałam kiedyś znajomą która całą ciąże paliła a potem chwaliła sie tym faktem bo dziecko ponad 4kg urodziła  a koleżanka z pracy twierdzi że przez to że jej mama paliła w ciąży to ona teraz często zapada na różne infekcje zapalenie oskrzeli angine
|
No ja jestem w stanie juz zniesc palącą ciężarna, jak pali np 1 dziennie. Papierosy są szkodliwe, ale nie tak jak alkohol.
Ale nie potrafię tego zniesc jak kobieta w ciązy pije.
Sama przez całą ciąze wypilam na początku drinka, jeszcze nie wiedzialam, i 20 gram swojskiego wina, na sprobowanie. i to zastanawialam się czy nie za duzo, (ale podobno wino w ciązy lampka jest nawet zalecane gdy ktos ma anemie albo niskie cisnienie).
Moja kuzynka starala się o dziecko bardzo dlugo, a kiedy juz zaszla w ciaze to nie rzucila palenia, malo tego, w niedziele np usiadla sobie z męzem i pila piwo, no bo jeden redds czy karmi to nie alkohol tak twierdzila... i się przejechala, bo poronila.
pozatym podejrzewam ze moja mama tez stacila dziecko przez to ze pila w ciazy.
Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-06-23 o 11:51
|
|
|