2011-06-23, 19:51
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychiatra- cz 3
Cytat:
Napisane przez fankapsychiatrii
Mi też po Depakine wypadały włosy - miałam ich tak o 1/3 mniej. dotyczyło to wszystkich włosów - na głowie, brwi,,rzęs, owłosienia łonowego czy tych na rękach. Nic z tym nie robiłam. codziennie do śmietnika szła pełna szczotka włosów, a na podłodze gromadziły sie 'koty' z włosów - podobnie po praniu z włosów które obłaziły ubrania. Przestały wypadać ok.pół roku po odstawieniu leku. Brałam 1500 mg/dobe, przez klika lat.Z tego co wiem można temu troche zapobiec przyjmując znaczne dawki cynku.
|
Fankopsychiatrii ja pierwsze objawy zaczęłam właśnie obserwowac na brwiach i rzęsach! Bardzo mnie to niepokoi, bo od zawsze miałam problem z rzadkimi brwiami, a teraz mam tak osłabione włosy, że wystarczy, że chwycę włos w palce to sam w nich zostaje bez jakiegokolwiek pociągnięcia. Rzęs mam o połowę mniej niż jeszcze kilka miesięcy temu. O włosach głowy już nie wspominam... w łazience codziennie zbieram z podłogi wielką garśc włosów, nie mówiąc o szczotce, prysznicu... zostawiam je dosłownie wszędzie! Codziennie myjąc włosy czuję w dłoni, że jest ich co raz mniej.
Zaniepokoiłaś mnie bardzo tym, że po tak długim czasie ustąpiły dopiero objawy! Przez pół roku to ja stracę chyba wszystkie włosy skoro już teraz mam aż taki problem.
Ja biorę dziennie o wiele mniej, bo 600 mg.
A jakimi lekami zastąpiono u Ciebie Depakine?
Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2011-06-23 o 19:53
|
|
|