2011-06-23, 19:14
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Soczewki kontaktowe???jakie doświadczenia
No to widocznie kazda z nas ma inne doswiadczenia. ja ostatnio znalazlam sobie na necie te ktore by mnie interesowaly, wybralam moce, krzywizny srednice i tyle zamowilam i nosze. Wiec nie widze problemu. W zeszlym roku bylam na kontroli i pani doktor powiedziala mi ze niestety ale wstrzymano produkcje tych soczewek ktore zawsze nosilam, powiedziala co moze mi zaproponowac, nie jest tego duzo przy tak duzych mocach moze ze 3,4 marki. Ja powiedzialam, ze dobrze, ze poczytam o nich w necie, zorientuje sie co i jak i zdecyduje, i albo przyjde kupie w salonie albo zamowie na internecie i nie bylo problemu. Wiec mysle, ze samodzielna decyzja co do marki nie jest az tak straszna. Nie raz zdarza sie tak, ze okulista proponuje nam soczewki zamawia je a potem okazuje sie, ze oczy ich nie toleruja, osobiscie mialam tak 2 razy. Wiec tak poprawdzie obojetnie kto i jakie soczewki Ci nie zamowi, dopoki nie zalozych ich na oko nie bedziesz wiedziala czy nie bedzie z nimi problemu. Najwazniejsze jest znac wszystkie parametry potrzebne do zamowienia soczewki, warto dopytac okuliste o to jakie soczewki beda dla nas najlepsze w sensie z jaka przepuszczalnoscia tlenu i nawodnieniem i tyle a decyzje co do marki raczej mozemy podejmowac sami
|