Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pielęgnacja skóry wokół oczu - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-25, 11:11   #443
Desigual
Raczkowanie

Dot.: Co pod oczy na opuchliznę i cienie

Dziękuję za radę. Oleje pod oczy (solo i w mieszankach) stosuję. Obecnie mam na składzie olej z kiełków pszenicy i jojoba - mix jest okej - uelastycznia skórę - właśnie jest w składzie mojego samoróbkowego kremu z q10. Ów krem dopiero co zrobiłam kilka dni temu, na razie się sprawuje, wklepuję go malutko aby nie było opuchlizny (im mniej kremu u mnie w okolicach podocznych tym lepiej, ale muszę jakiś używać ze względów na mój podeszły 30-latkowy wiek). Liczę na koenzym q10 w tym kremiku, co do rezultatów - czy trochę spłyci zmarszczki i poprawi kondycję - muszę poczekać, poużywać.
Arganowy miałam, wierzę w jego właściwości pielęgnujące (dziękuję za przypomnienie o nim), choć osobiście nie zauważyłam widocznych rezultatów pod oczami, ale może kupię więcej (miałam tylko 5 ml próbki) i włączę do jakiegoś kremiku bądź mix olejku.

Algi - przyznaję, nakładam też pod oczy - np maskę trójalgową a nawet spirulinę. Świetnie drenują, tylko trzeba w trakcie maseczki zachować mimikę kamienia żeby nie porobić sobie zmarszczek a po maseczce dobrze nawilżyć.

Niechętnie przyznaję - lubię płatki kolagenowe z drogerii. I Ziaja med żel drenujący jest skuteczniejszy od mojego samorobkowego z kofeiną

Ostatnio zastanawiam się nad pseudobotoksem z Nauralisa, celem pozbycia się kresek...

Jeszcze okularki żelowe, które byście polecały? Aby były skuteczne i łatwe w obsłudze.
Desigual jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując