2011-06-25, 20:25
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
Napisane przez mucka21
gdzieś czytałam / oglądała,/ słyszałam że nie powinno się dziecku pieluch zakładać, ze od początku dziecko powinno się uczyć sygnalizować potrzebę fizjologiczną a matka ją odczytać bo dzieci od małego takie umiejętnosci posiadają, ale zanikają jak się używa pampersów, i w ogóle od najmłodszych lat się uczy obowiązków i pomagania rodzicom  bo w krajach trzeciego świata takich wynalazków nie ma i ludzie sobie radzę (nie wiem czy to nie było w czasopiśmie XXI wiek)
|
powiem Wam , że jak czytam o tym byciu ekomama, to zastanawiam się czy te kobitkl ąa ekokobietkai w życiu - to znaczy tylko naturalne planowanie rodziny i zamiast tampaxów i alwaysów uzywaja pranych"gałganków" jak kiedyś bywało ...
czasem może i dziecko pospać z rodzicami w łóżko, bo łatwiej z karmieniem, ale żeby tak z założenia łózeczka nie kupować to śmieszne a my mamy łózko spore - my, pies i miejsce na dziecko jeszcze jest
gdzieś tam w nogach dziecko się upcha ))))
coś wam wkleję.....
|
|