2011-06-26, 13:50
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX
Cytat:
Napisane przez zetafon
nurku przepis mam, tylko że ja go robię w moim robocie kuchennym,no ale postaram się go tak napisać żebyś mniej więcej wiedziała co i jak.
6ząbków czosnku trzeba bardzo drobno posiekac albo zmielić w blenderze, potem do niego dodajesz 3 łyżki śmietany,2 kostki rosołowe, 1 serek topiony naturalny,20g mąki (ryżowa zwykła,obojętne), do tego dajesz 100ml wody i też trzeba zmiksować przez 10sekund na bardzo wysokich obrotach.potem trzeba dolać litr wody i gotować 10 min w temperaturze 100 stopni. na koniec dodajesz do miseczki żółty ser i grzanki smażone na masełku.
to jest przepis to Th er mo mixa i w nim się od razu wszystko mieli i gotuje więc brudzisz tylko jeden gar.nie wiem czy mi nie wykropkują nazwy robota.
|
robota takiego nie mam mam tylko blender z czego i tak bardzo się ciesze a powiedz mi jeszcze
a) ilu % śmietana
b) kostki rosołowe jakie?
c) serek topinoy taki mały trójkąt czy dłuży?
d) to będzie taka zupa krem, tak? a z takich proporcji wychodzi gęsta czy nie?
e) wiem wiem męcząca jestem ale bardzo Ci dziękuje
Cytat:
Napisane przez Haniula
Apropo, juz jakis czas temu miałam się chwalić nowym narożnikiem, ale jakoś mi to uciekło, zatem nadrabiam :P
te poduchy co są z boku, jakby podłokietniki strasznie nas wkurzają i z reguły ląduja gdzieś na uboczu, ale do zdjęcia połozyłam bo chyba takie ich przeznaczenie 
|
bardzo ładny narożnik
|
|
|