Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Masażowe sposoby na cellulit - zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-09-24, 15:51   #281
kosmetolog22
Raczkowanie

Dot.: jak walczyc z celluitem????

Cytat:
Napisane przez anerI Pokaż wiadomość
Mam pytanko.
Mój 18sto letni syn chodzi na siłownie dobrze się odżywia jednym słowem dba o kondycje i swój wygląd. Ostatnio przytył 4kg co go bardzo ucieszyło ponieważ stara się o ukształtowanie klatki, rąk, brzuszka. ( wzrost 177 waga obecna 74kg) moje pytanie dotyczy bicepsów które nawiasem mówiąc ma bardzo ładne, pojawiły się na nich podłużne, sino czerwone plamki (najpierw na lewej ręce ) zupełnie podobne do rozstępów. Czy ktoś mi powie czy możliwe jest by to był celluit ?Jeżeli tak to jak go usunąć? Dla młodego chłopaka jest to jak widzę bardzo duży stres, chciałabym mu jakoś pomóc. Proszę o radę.
No cellulit i rozstepy to dwie rozne rzeczy. Rozstepy zdarzaja sie u mezczyzn dosyc czesto. Cellulit raczej rzadko, wlasciwie w bardzo malej liczbie przypadkow. W tym przypadku bardziej prawdopodobne bylyby rozstepy, ale to trzeba by dokladnie obejrzec. Powodem takich zmian, moga byc zbyt intensywne cwiczenia (takie zmiany obserwowane sa u osob, ktore przesadzaja z silownia). Zwlaszcza w takim mlodym wieku trzeba z tym uwazac, gdy organizm caly czas jeszcze sie zmienia i uksztaltowuje (a pamietajmy, ze chlopcy pozniej zaczynaja okres dojrzewania). Powodem moze byc takze stosowanie jakichs "wspomagaczy", ale chyba w tym przypadku to nie to, bo nie pisala Pani, zeby syn cos bral. Prosze napisac jakie rodzaju syn wykonuje cwiczenia, jak czesto chodzi na silownie i jak wygladaja jego treningi.
kosmetolog22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując