Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Cytat:
Napisane przez caameroon
To czekamy dalej aż się weźmie za dranie  Trzymam kciuki dalej i kibicuje olejowi 
|
dzięki! Albo mam zwidy, albo coś się tam rusza, chyba robią się różowe delikatnie. Smaruje 2-3 razy dziennie. Desperatka?
Cytat:
Napisane przez kaileight
No właśnie, ja mam ten problem w domu, jest strasznie ciepło i olej kokosowy ma cały czas konsystencje płynną. Po prostu wylewa sie ze słoiczka, tak, że aż trudno go nałożyć. Więc czasem wkładam go do lodówki, żeby złapał stałą konsystencję. Nie wiem czy mu tym zaszkodzę...
Właśnie nie wiem czy mi sie nie pomyliło i czy nie widziałam go czasem na mazidłach. A planuje robić zamówienie na BU (przynamniej tylko tam na razie  ) bo tak więcej rzeczy mnie interesuje, więc pasowałoby mi żeby tam był. Muszę sprawdzić...
Dziękuję za gratulacje!!!  Ze swojej strony muszę powiedzieć, że jestem zadowolona z zestawu dla kobiet w ciązy, ponieważ smaruję się dwa razy dziennie od początku, jestem w 7 miesiącu i nie mam ani jednego rozstępu. Olejek pachnie pięknie, dobrze się wchłania, nie zostawia tłustego filmu brudzącego ubranie. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Fakt, że nie przytyłam zbyt dużo, a w mojej rodzinie raczej nie ma tendencji do rozstępów, ale myślę, że zarówno olejek jak i balsam są godne polecenia  Zresztą recenzje na KWC tez mówią same za siebie
A jakiego olejku można dodać do Babydreama? Nie zmieni to jego właściwości? Nie znam się na tym zupełni... Jakiej firmy olejki byś polecała?
Co do biowaxa... tak jak piszesz. Bez odżywki po umyciu, to jakaś masakra. jeden wielki kołtun. Ale jeśli użyłam maski, włosy były mięciutkie i łatwa to rozczesania. Może to chodzi o brak silikonów? Czy innych ułatwiaczy rozczesywania? Nie całkiem mi to pasuje bo nie zawsze mam czas na odżywkę, ale pocieszam się, że włosy będą w lepszej kondycji przez to...
Dziewczyny! Czy oleju lnianego można używać do twarzy? Szukam odpowiedzi w necie, ale jakos nie umiem znaleźć?
|
O kokoska nie martw się Nic mu nie będzie
Cieszę, się że BD Ci służy. Mam nadzieję, że mi też kiedyś będzie i zazdroszczę, że nie masz rozstępów. Ja niestety mam tendencje po mamie...
Do BD dolej jakiegoś ulubionego zapachu. Patrz na skłądy, by był tylko jeden olejek a nie jakaś mieszanka sztuczna. Dobre są olejki firmy Kej.
Nie wiem sama o co chodzi z tym szamponem biovaxu. Efekty były spoko, ale mycie to udręka. Wolę zdecydowanie Alterrę. Pieni się przyzwoicie i łatwo można umyć włosy, wystarcza na długo. Rozcieńczam ją wodą i w ogóle mam na długo
Olej lniany śmiało Można go kupić np na zsk i masz tez tu opis: http://www.zrobsobiekrem.pl/?81,olej-lniany-organiczny
Cytat:
Napisane przez kotwilka
Caameroon to poszalałaś  Ja zamówiłam sobie próbki minerałów z EDMu, mam nadzieję, ze w przyszłym tygodniu przyjdą.
Wklejam fotkę moich najnowszych nabytków:
-próbki JMO
-próbki Lavery od Caameroon 
-chusteczki do demakijażu Alterra
-żel pod prysznic mini Alterra z trawą cytrynową i morelą
Już ten zel alterry zużyłam i nie jestem zachwycona: konsystencja galaretki, mało wydajna, ześlizguje się z ręki  Zapach na dłuższą meteęmęczący, duszący niezbyt ładny. Raczej do żeli Alterry nie wrócę, wąchałam w Rossmanie pozostałe zapachy i jakoś też mi nie podeszły.
Uzyłam dziś pierwszy raz szamponu dla dzieci z AO - kolejna porażka  Bardzo niewydajny, słabo oczyszcza, nie pieni się. Na plus zapach, pachnie czystym wesołym dzidziusiem  Ogólnie przygodę z szamponami AO uważam za zakończoną, więcej nie kupię i nie polecam. Dobrze że wzięłam miniaturki i to w promocji, bo przynajmniej dużo nie straciłam.
A Anula to pewnie baluje na długim weekendzie gdzies 
|
ooo zakupy! Ja też nie przepadam, za żelami alterry. spróbuję jeszcze tego bezzapachowego jak wykończę BD. A jak chusteczki?
Cytat:
Napisane przez Mariposa3
Anula_ga, dziękuję za przywitanie
Rozmawiacie akurat o szamponach... ja właśnie czaję się na yes to tomato/carrot albo jakiś z JMO, ale muszę codziennie myć włosy, tak szybko się przetłuszczają. Boję się, że na naturalnych będę mieć większy problem
Jak sądzicie, co będzie najlepsze na początek do mycia buzi do cery wrażliwej, mieszanej- Babydream/ mydełko Tuli czy może jakiś żel?
Mogłybyście polecić mi jakiś krem?  Widziałam, że służy Wam AMB, ale w nim jest alkohol, którego wolę unikać. Poza tym przeglądałam skład kosmetyków Lavery z serii nagietkowej i Wasze opinie na jego temat. Pisałyście, że skład może być za ciężki, więc stwierdziłam, że dam spokój.
|
a może micel to mycia buzi? Jakieś delikatne mydełko?