2011-06-26, 20:28
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
hello..
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605
już tam od razu w nieskończoność... jak ktoś ma remont to nie zakupi sobie pierdółek jak i tak nie ma ich gdzie włożyć jak np. ja czy cotka. Poza tym nie trzeba aż tyle latać - ja będe zamawiać na allegro wszystkie drobiazki więc to żaden problem i umęczenie. Nie ma co się denerwować i przesadzać z zakupami.
|
jestem tego samego zdania prawda jest taka,że wiele rzeczy nie trzeba od razu mieć, dopiero "w praniu" można zweryfikować co jest nam przy dziecku niezbędne.Też mam małe pomieszczenie, wiec każdy m2 jest dla nas b. ważny by dobrze go zagospodarować.
Cytat:
Napisane przez kellysss
Dziewczyny ja mam problem z łydkami 
Od kilku dni łapia mnie takie skurcze łydek (szczegolnie w nocy) ze az mi sie wyc z bolu chce...  Wyczytalam ze to moze byc brak magnezu wiec sobie dzis kupilam..
Ktoras tez tak ma i co z tym robi...???
Wkleilam kilka fotek z wakacji w klubiku 
|
Mi lekarz polecił magnez.
Cytat:
Napisane przez indygo79
powiem Wam , że jak czytam o tym byciu ekomama, to zastanawiam się czy te kobitkl ąa ekokobietkai w życiu - to znaczy tylko naturalne planowanie rodziny i zamiast tampaxów i alwaysów uzywaja pranych"gałganków" jak kiedyś bywało ...
jak dla mnie delikatne przegięcie ..można być ekomamą ale nie aż w takim stopniu
czasem może i dziecko pospać z rodzicami w łóżko, bo łatwiej z karmieniem, ale żeby tak z założenia łózeczka nie kupować to śmieszne  a my mamy łózko spore - my, pies i miejsce na dziecko jeszcze jest
gdzieś tam w nogach dziecko się upcha  ))))
coś wam wkleję.....
|
zdjęcie super
.. też mi sie wydaje,że jak czasami maleństwo przy nas zaśnie krzywda mu się nie stanie
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605
Ja tak przelotem z prośbą o kciuki dla mnie i męża na jutrzejszą obronę - zaczynamy od 9:30 
|
pewnie że będe trzymać za Was kciuki!!!
w załączniku zdjęcie wózeczka z zamontowanym fotelikiem.
Co mi się najbardziej w nim podoba: prosty montaż , wystarczy nacisnąć najpierw z jednej potem z drugiej strony guziczki i konstrukcja bez problemu wychodzi.Nie trzeba nic przesuwać, czy wciskać w tym samym momencie z obu stron-jak w niektórych modelach.
Reszta wózka to kewstia gustu ..zobaczymy jaki będzie w praktyce bo jak na razie korzysta z niego Łapacz-misio mojej córy.
Ja już komplet pościeli mam w domciu z tydzień temu mi przyszedł, wklejałam zdjęcia, zestaw zielony w żyrafke za 170 zł z 11-cz.: poszewka na kołdre i na poduszke, prześcieradło na gumke,poduszka,kołderka,r ożek,przybornik, kołderka do wózka, poduszka do wózka, ochraniacz na łóżeczko i sliniaczek gratis.
Zestaw ogólnie OK, materiał troszke sztywny, ale po praniu powinien troszke zmięknąć.
Przybornik b.fajny, bo pomiesci troche chociaż ma "tylko" 6 kieszonek, jak dla mnie niezbędny biorąc pod uwage mój mały pokoik, na kremy, czy pampersy powienien sie przydać.
|
|
|