Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Vademecum antykoncepcji!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-26, 21:20   #2169
agusiamyszka
BAN stały

Dot.: Vademecum antykoncepcji!

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
1. Są różne metody NPR i nie trzeba ani badać śluzu ani szyjki. Ja nie mam na to ochoty i tego nie robię, samo mierzenie temperatury mi wystarcza.
2. Ale to tak nie wygląda, nie chodzi o wiarę, ale zaufanie. Są ludzie co nie wierzą gumkom, pigułkom itd, to można podpiąć pod każdą metodę, więc to żaden argument jak dla mnie.
3. Tak, no to co, NPR uwzględnia również długość życia plemnika.
4.Gumka w dni płodne, pozostałe jakieś 2 tygodnie można szaleć bez gumki.
Jak już napisałam nie robię tego tylko i wyłącznie w celach antykoncepcj, ale po to, żeby mieć świadomość własnego ciała, wiem kiedy dostanę miesiączkę, nie zaskakuje mnie niespodziewanie, nie panikuję gdy nie ma krwawienia, nie pomylę miesiączki z krwawieniem śródcyklicznym, nie obawiam się wpadki, bo wiem w jakiej fazie cyklu jestem.

jak wspomnialam nie panikuje na gumkach i hormonach. wiec nie porownoj mnie to osob ktore panikuja. te osoby mnie nie interesuja napisalam ci ze nie czulabym sie komfortowo bazujac na temperaturach swoje ciala bo mozna nieswiadomie je zaburzyc? alkohol, wstawanie w nocy? znamy obie te przyczyny zaburzen. jesli chce wypic sobie 2 kieliszki na wieczor to temperatura bedzie wiarygodna?
albo jak wroce o 4 rano z dyskoteki? nie mam zamiaru sie ograniczac

skoro mam i tak stosowac gumke w dni plodne to po co mam i ryzykowac bledem w pomiarach i nie stosowac jej na codzien i nie przejmowac sie alkoholem i nocna balanga? a moze ja chce zeby moj parter finiszowal? i co - kochanie nie mozesz bo jutro dni plodne?

zapomnialas uwzglednic preferencje i mojego partnera. moze twoj ufa npr. moj nie ufa. mozesz to zrozumiec?

metode sie dobiera za zgoda stron w zwiazku a nie przymuszajac
biore hormony - bo on oczekiwal ze bede sie zabezpieczac a ja chce zeby zaufal pigulkom, on zaklada gumke (bo lapie ode mnie infekcje, w tym tyg pojde do lek na badania) a dwa ze czuje sie bezpiecznie, bo dla niego dziecko to zlo (dla mnie tez)

przy pigulkach/gumkach

- moge pic alkohol
- moge wspolzyc przy grypie - wiedzac ze nie musze patrzec na temp ciala
- moge w nocy szalec

i nie panikuje, a moj partner mi ufa na hormonach, chociaz i tak nie finiszuje w srodku bo woli gdzie indziej. a przez infekcje jestesmy zmuszeni stosowac dodatkowo prezerwatywy.a mnie to obecnie obojetne
nie panikuje tez przy braku krwawienia, nie przejmuje sie tez czestotliwoscia jego wystepowania. zapisuje jego daty dla ginekologa, a odkad biore hormony to mi wisi.

jest krew, biore wkladke badz tampona i wkladam a nie analizuje czy miesiac temu bylo tyle samo co dzis.

Edytowane przez agusiamyszka
Czas edycji: 2011-06-26 o 21:29
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora