2011-06-27, 11:10
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013
Cytat:
Napisane przez aga512152
Agu dokładnie nie masz znajomości i pelców to nie masz pracy, nie masz pracy nie masz kasy... Albo pracujesz po studiach nie raz się zdarza że po kilku kierunkach w sklepie za 1500 zł ( co i tak pracodawcom wydaje się być cholendarną sumą) ostatnio właśnie czytałam artykuł o tej sytuacji w newsweek "generacja 1032" ...
Mam nadzieje, ze do czasu aż My wejdziemy na rynek pracy to coś się zmieni i OBY NA LEPSZE!
|
dokładnie. A najgorzej z tym jest w mniejszych miejscowościach. Dlatego przykładowo nie mam zamiaru wracać do swojego rodzinnego miasta, bo jeśli chodzi o prace nie ma tam przyszłości bez porządnych pleców. Teraz na dodatek dzieci wyżu demograficznego pokończyly studia lub je kończą wlaśnie, zakładają rodziny, kupują mieszkania i miejsc pracy mało dla młodych, a bez kredytu to o mieszkaniu własnym można pomarzyć, ale jak wziąć kredyt jak większość albo pracuje na czarno albo ma umowy na czas i nie ma zdolności kredytowej. Jak człowiek o tym mysli to aż się za glowę łapie i mysli, jak sobie damy radę
|
|
|