Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-27, 12:39   #3104
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
nasz wózek ma folię i moskitierę w zestawie, parasolki jedyne nie ma i zastanawiam się czy parasolka to coś koniecznego, czy fanaberia?
W lecie na pewno nie fanaberia, bo odslaniasz dziecku budke, zeby mialo dostep powietrza, a czyms je musisz zaslonic od slonca. Pytanie kiedy urodzisz, bo ja pod koniec sierpnia, wiec pewnie parasolki nie uzyje. Ale na bank przyda sie do spacerowki. Z tym ze ja tak czy siak, mam parasolke po dziewczynach.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
dziewczyny a wy kupujecie torby do wozka czy jakies swoje wieksze bedziecie nosic?????
Ja mam torbe w koplecie do wozka.

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
a to kacik naszego skarba
Sliczny kacik!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A my zdecydowaliśmy się na coś innego
Cio to? Naklejka?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry drogie Panie

Dziękuję bardzo za odpowiedzi w sprawie wózka Ale czy dobrze zrozumiałam, że pisałyście pod kątem gondolek? Że to do nich się może przydać folia?
Ja akurat pisalam pod katem gondoli, bo do niej kupowalam ekstra folie, do spacerowki mialam w zestawie.

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Witajcie poniedziałkowo.
Śpieszę się pochwalić wiadomościami z wizyty. Ida ma już ponad 3200 g i ma się dobrze. Widać już pierwsze oznaki porodowe, co prawda bardzo pierwsze, ale strasznie potrzebowałam tych słów. Szyjka lekko złagodzona i lekko skrócona, minimalne rozwarcie zewnętrzne na opuszek, główka zaczyna być nisko. Dobrze, że coś się zaczyna zmieniać, bo straciłam już nadzieję na poród w terminie, a tak to może w te 1,5 tygodnia to się jeszcze wyrobię.
Wypytałam też panią doktor o tego paciorkowca i dziecko, co jak będzie jak wody odejdą mi pierwsze. Otóż nie ważne jaki scenariusz się przydarzy dziecko i tak dostanie antybiotyk po porodzie i będzie solidnie przebadane.
A i piszę do was już z nowego łóżka w NASZYM mieszkaniu. Od dziś jesteśmy na swoim . Co prawda pusto tu jeszcze i lekko remontowo, ale co tam.
Super wiesci z wizyty!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ale mi się miło zrobiło, jak zobaczyłam Twój wpis...
kochana

I jak Twoj czop-nie czop? Dalej masz ten sluz?

Nadrabiam Was, ale przyznaję, że raczej lecę po łepkach, bo Igorek sie już wybudza.

A moje samopoczucie lepiej ( i dziękuję za Wasze wsparcie), mam nadzieję, że to nie baby blues. Dziś jestem sama z Igorkiem, znaczy byłam, bo mama własnie przyjechała z pracy, i obiecała zrobić naleśniki

A mąż poszedł już do pracy. Dziś robi dach, i trochę się stresuje, żeby tam czasem nie spadł :p Ale myślę, że nie spadnie.

Co mi się rzuciło w oczy:

Kajool ale miałaś szbciutki poród! Napewno bolało, ale dobrze, ze krótko i akcja błyskawiczna! A i ja dopominam się o Szymonka

O nie, mały się obudził. Spadam
Marina super, ze juz dzis lepiej. Kochana masz mame.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
A ja o czymś z innej beczki Dziewczyny jak dużo zużywacie wody kwartalnie? Macie duże niedopłaty? Bo ja jestem tym przerażona... A wydaję mi się, że nie zużywam aż tak dużo wody. No wiadomo codziennie prysznic, pranie, zmywanie naczyń etc. W kwartale styczeń - marzec miałam zużycie 27 m3 ( 300 zł niedopłaty ), a teraz w kwartale kwiecień - czerwiec 43 m3! Szok!
ooo nie odpowiem, bo to nie moja dzialka....
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora