Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2
nasz wózek ma folię i moskitierę w zestawie, parasolki jedyne nie ma i zastanawiam się czy parasolka to coś koniecznego, czy fanaberia?
|
W lecie na pewno nie fanaberia, bo odslaniasz dziecku budke, zeby mialo dostep powietrza, a czyms je musisz zaslonic od slonca. Pytanie kiedy urodzisz, bo ja pod koniec sierpnia, wiec pewnie parasolki nie uzyje. Ale na bank przyda sie do spacerowki. Z tym ze ja tak czy siak, mam parasolke po dziewczynach.
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984
dziewczyny a wy kupujecie torby do wozka czy jakies swoje wieksze bedziecie nosic?????
|
Ja mam torbe w koplecie do wozka.
Cytat:
Napisane przez madziaranew
a to kacik naszego skarba 
|
Sliczny kacik!
Cytat:
Napisane przez Natka_
A my zdecydowaliśmy się na coś innego 
|
Cio to? Naklejka?
Cytat:
Napisane przez brumek
Dzień dobry drogie Panie
Dziękuję bardzo za odpowiedzi w sprawie wózka  Ale czy dobrze zrozumiałam, że pisałyście pod kątem gondolek? Że to do nich się może przydać folia?
|
Ja akurat pisalam pod katem gondoli, bo do niej kupowalam ekstra folie, do spacerowki mialam w zestawie.
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine
Witajcie poniedziałkowo.
Śpieszę się pochwalić wiadomościami z wizyty. Ida ma już ponad 3200 g i ma się dobrze. Widać już pierwsze oznaki porodowe, co prawda bardzo pierwsze, ale strasznie potrzebowałam tych słów. Szyjka lekko złagodzona i lekko skrócona, minimalne rozwarcie zewnętrzne na opuszek, główka zaczyna być nisko. Dobrze, że coś się zaczyna zmieniać, bo straciłam już nadzieję na poród w terminie, a tak to może w te 1,5 tygodnia to się jeszcze wyrobię.
Wypytałam też panią doktor o tego paciorkowca i dziecko, co jak będzie jak wody odejdą mi pierwsze. Otóż nie ważne jaki scenariusz się przydarzy dziecko i tak dostanie antybiotyk po porodzie i będzie solidnie przebadane.
A i piszę do was już z nowego łóżka w NASZYM mieszkaniu. Od dziś jesteśmy na swoim  . Co prawda pusto tu jeszcze i lekko remontowo, ale co tam.
|
Super wiesci z wizyty!
Cytat:
Napisane przez Marina1
Ale mi się miło zrobiło, jak zobaczyłam Twój wpis... 
kochana
I jak Twoj czop-nie czop? Dalej masz ten sluz?
Nadrabiam Was, ale przyznaję, że raczej lecę po łepkach, bo Igorek sie już wybudza.
A moje samopoczucie lepiej ( i dziękuję za Wasze wsparcie  ), mam nadzieję, że to nie baby blues. Dziś jestem sama z Igorkiem, znaczy byłam, bo mama własnie przyjechała z pracy, i obiecała zrobić naleśniki
A mąż poszedł już do pracy. Dziś robi dach, i trochę się stresuje, żeby tam czasem nie spadł :p Ale myślę, że nie spadnie.
Co mi się rzuciło w oczy:
Kajool ale miałaś szbciutki poród! Napewno bolało, ale dobrze, ze krótko i akcja błyskawiczna! A i ja dopominam się o Szymonka
O nie, mały się obudził. Spadam
|
Marina super, ze juz dzis lepiej. Kochana masz mame.
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17
A ja o czymś z innej beczki  Dziewczyny jak dużo zużywacie wody kwartalnie? Macie duże niedopłaty? Bo ja jestem tym przerażona... A wydaję mi się, że nie zużywam aż tak dużo wody. No wiadomo codziennie prysznic, pranie, zmywanie naczyń etc. W kwartale styczeń - marzec miałam zużycie 27 m3 ( 300 zł niedopłaty ), a teraz w kwartale kwiecień - czerwiec 43 m3! Szok!
|
ooo nie odpowiem, bo to nie moja dzialka....
|