Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Świętokrzyskie Mamy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-27, 13:50   #5
_paula_
Raczkowanie

Dot.: Ś↕więtokrzyskie Mamy

Witam.
Ja rodziłam na Prostej w 2010 roku. Wybrałam ten szpital z takiego powodu(za pewne jak większość), że pracowała w nim mój lekarz prowadzący ciążę. Szpital znam dość dobrze, ponieważ spędziłam w nim dużo czasu. W czasie ciąży przeleżałam tam około 2 miesięcy. Oddział patologi ciąży wspominam tak sobie. Jeśli chodzi o pięlegniarki to nie mam zastrzeżeń, bardzo sympatyczne, pomocne. Gorzej z lekarzami ale oczywiście zdarzały się wyjątki.
Wracając do tematu porodu, to wspominam go dość dobrze. Rodziłam krótko jak na pierwszy raz. Poród był rodzinny, w osobnej salce z łazieneczką, piłkami i innymi udogodnieniami. Jest to bardzo dobre rozwiązanie, daje na pewno poczucie prywatności. Ja osobiście nie wyobrażam sobie jakbym miała rodzić na sali ogólnej. Obecność bliskiej osoby bardzo pomogła. Położna była bardzo pomocna, życzliwa. Na pewno dzięki niej poród poszedł szybciutko.
Po porodzie opuściłam salę rodzinną mimo iż jest możliwość leżenia na niej 2 godziny po porodzie, lecz "w kolejce" czekała następna rodząca. Mąż tej kobiety poprosił nas czy moglibyśmy udostępnić już salę, oczywiście się zgodziłam, bo przecież sama zaczynając rodzić chciałam się jak najszybciej na niej znaleźć. Przewieźli mnie na tą ogólna salę, poleżałąm tam 2 godzinnki na obserwacji (mojemu mężowi również pozwolili tam być razem z nami). Po tym czasie zostałam przetransportowana na odział do sali jednoosobowej( po porodzie rodzinnym taka przysługuje).
Położne zajmujące się kobietami to anioły, bardzo ale to bardzo sympatyczne i życzliwe. Z każdym problemem można było się zgłosić do nich, pomagały w każdej sytuacji. Pielęgniarki od dzieciaczków także bardzo sympatyczne, zajmowały się bardzo dobrze dziećmi, informowały na bieżąco jakie badania będą wykonane, pomagały przy karmieniu itd. Nie można mieć do niech żadnych pretensji.
Zostałam wypisana ze szpitala szybciutko( w sobotę urodziłam we wtorek już byłam z maluchem w domku) ze względu, że nie było żadnych problemów z nami
Jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka to poza kosmetykami do mycia wszystko miałam swoje(ubranka, pieluchy, chusteczki itp.)
Jeśli chodzi o kobiety to do porodu dostałam koszule (lepiej rodzić w szpitalnej bo potem własna może nadawać się tylko do kosza) a poza tą jedną rzeczą też wszystko miałam swoje. Mnie osobiście to nie przeszkadzało.
Patrząc z perspektywy czasu, na pewno mogę polecić ten szpital. Tak jak było wcześniej wspominane a co najważniejsze jest mają tam bardzo dobre warunki dla dzieci, odpowiedni sprzęt i jest się pewnym że dziecko ma tam najlepszą opiekę.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to na pewno odpowiem

So close no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
And nothing else matters....
_paula_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując