Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - mądre książki które warto/trzeba przeczytać
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-27, 15:12   #1
201606210931
Konto usunięte

Exclamation

mądre książki które warto/trzeba przeczytać

Czy macie swoje typy na książki, które warto a nawet, które trzeba przeczytać?
Mam na myśli książki mądre, książki które coś nam pokazują, uświadamiają, poszerzają naszą wiedzę. Książki, które pozwalają nam coś zrozumieć, mają drugie dno.
Nie chodzi mi tu o żadne łzawe harlequiny, kryminały czy inne książki do poduszki.

Może jest jakaś "pozycja" bibliograficzna, która zmieniła coś w waszym życiu? Być może na coś patrzycie teraz inaczej?

Zachęcam do dzielenia się tytułami oraz tym dlaczego waszym zdaniem daną książkę trzeba przeczytać.

Niestety nie zacznę pierwsza, gdyż nie ukrywam taki jest cel tego wątku, że szukam właśnie takich wartościowych książek do przeczytania
Zapraszam do dyskusji

-----------------------------------
PS. Prośba do moderatorów: Świadomie założyłam wątek zarówno na plotkowym jak i na kultura(lnie) z racji tego, że:
a) na plotkowy zagląda masa ludzi na kultura(lnie) już nie;
b) nie każdy jest molem książkowym, czy jakimkolwiek innym "konsumentem" kultury, co nie znaczy, że nie przeczytał mądrej książki, którą chciałby polecić;
c) jestem ciekawa jakie będą różnice w odpowiedziach w jednym i drugim wątku.
Mam nadzieję, że moderatorzy ani Złoś nie uznają to za zaśmiecanie wątku, nie to jest moim celem.

Edytowane przez 201606210931
Czas edycji: 2011-06-27 o 15:38
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując