2011-06-27, 21:05
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czekoladki dorzucamy, bo o zgrabne ciało dbamy:-) Odwyk od słodkości:-)
Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989
No ja mam nadzieję że ta słaba kondycja nie zostanie ze mną na zawsze  A ile czasu zajmuje Ci przebiegnięcie tych 2 km? i jeszcze dwa pytanka:
1. masz jakieś specjalne buty do biegania?bo ja byłam dzisiaj w zwykłych adidasach nike w których chodzę na co dzień i nie za dobrze mi się szło...:/ poza tym zaczęły mnie obcierać, bo materiał się z tyłu na pięcie starł, co mnie dodatkowo wkurza, bo buty mają niecały rok i mało nie kosztowały:/
2. widzisz już jakieś efekty po tych 2 tygodniach biegania?
Za jakąś godzinkę wsiadam na rower i jadę do TŻ-ta pomagać mu przy malowaniu 
|
1. Nie mierzę czasu (na razie ) biegnę tak, żeby swobodnie oddychać.
2. Biegam w trampkach, nie polecam i muszę się rozejrzeć za takimi specjalnymi butami, bo już stopa mnie boli.
3. Szczerze, to nie ważyłam się od tamtego czasu, może jutro Czytałam, że przez bieganie może przybyć nam kilogramów, ale tłuszczyk będzie znikał, więc na mierzenie rezultatów polecam centymetr Ale z dnia na dzień biega się o wiele łatwiej i ogólnie mam lepsze samopoczucie
Radze Ci rozciągać się po treningu.
"Rozciąganie to nieodzowna część dobrego treningu. Rozciągamy mięśnie, ponieważ w czasie biegu kurczyły się one raz za razem i pozostały w stanie lekkiego przykurczu. Jeśli ich nie rozciągniemy, przykurcze będą się pogłębiać, mięśnie będą coraz bardziej napięte. Każdy kolejny trening będzie mniej efektywny, ryzyko kontuzji większe, a komfort poruszania się znacznie niższy. "- fragment z gazety.
|
|
|