2011-06-29, 20:54
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
Cytat:
Napisane przez agusiamyszka
no to wracamy do punktu wyjscia - nie mozna pisac ze sie wpadlo na pigulkach bo jest to niemozliwe. mozna wpasc przez nieumiejetnie korzystanie z danej metody
ty uwazasz ze opcja 1 jest lepsza, a ja wole wypic sobie 3 lampki wina do kolacji i sie rozluznic w czasie stosunku zeby nie zamartwiac sie ze jutrzejszy pomiar bedzie zawyzony
|
Jednak można, bo żadna metoda nie daje 100% pewności i jednak są wpadki na pigułkach. Gdyby uwzględnić jeszcze te wpadki kiedy kobieta nieumiejętnie stosowała pigułki wskaźnik pearla byłby jeszcze wyższy, ale dobra to tyczy się oczywiście każdej metody.
A ja nie chcę całe życie używać wyłącznie gumek, przerywańcem nie chcę ryzykować dlatego wolę opcje 1wszą. Przecież to żadna filozofia ani wysiłek zmierzyć temperaturę i zapisać wynik, więc nie wiem dlaczego miałabym z tego nie korzystać. Dla mnie jest to tak naturalne i bezproblemowe jak dla ciebie pigułki czy gumki, możesz to zrozumieć?
Ale ja też spokojnie mogę sobie wypić nawet całe wino jeśli mam ochotę i też się nie przejmuje, to wcale nie fałszuje moich pomiarów, więc luzik, a w fazie niepłodności bezwzględnej to już wogóle można odpuścić sobie mierzenie temperatury i szaleć do woli bez gumki.
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------
Cytat:
Napisane przez Cola_Ola
ja chyba też preferuję ten styl  aczkolwiek nie zmuszam nikogo do swoich racji. Niektórzy nie lubią hormonów i nie akceptują ich. Ja zaczęłam z nimi przygodę kiedy miałam problemy z okresem, a potem samo wyszło bo jest to po prostu wygodne i pewne - gdy dobrze korzystasz 
|
Ja nie mam nic przeciwko hormonom, wręcz przeciwnie uważam, że każda zdrowa kobieta, która nie chce dziecka powinna je stosować. Ja poprostu nie mogę ich stosować ze względu na wątrobe.
|
|
|