Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Napisane przez Kajool
wrzucam wam jego zdjecie z cudowna minka, ktora robi 
|
Jest cudowny! Super ma wloski!
Cytat:
Napisane przez BABONIK
...ponoć dziewuchy lubią być przenoszone....
|
No u mnie to stwierdzenie byloby prawdziwe, bo obie przenoszone, wprawdzie nie duzo, bo 3-4 dni, ale jednak...
Cytat:
Napisane przez Marina1
Hej kochane!
Niestety nie nadrobiłam z dziś, ale mam nadzieję, że u Was wszystko ok.
Gratuluję kolejych tygoodni, zaraz sprawdzę, czy dziubek, zmalowana lub któraś z Was nie urodziły, bo myślę o Was dziś dużo, ale niestety czas nie pozwala wejsć na dłużej.
A u nas trochę lepiej...
Daję ten Bebilon i dziś rano kupa sama poszła...Mały jest tez spokojniejszy dziś niż wczoraj. Jejku, żeby to było to mleko...
Kupiłam też tą herbatkę Plantex którą polecałyście.
Idę przejrzeć co u Was.
|
Marina super wiesci! Oby teraz juz bylo tylko lepiej, a meza gon do dziecka
Cytat:
Napisane przez Zmalowana
Prawie cały dzień przespałam, po nocnych przebojach 
|
Bardzo dobrze, nalezal Ci sie odpoczynek!
Cytat:
Napisane przez Scio
My byłyśmy dziś u lekarza. I niestety mała słabo przybiera, nie ma jeszcze wagi porodowej  Czyli nasze ssanie jest prawdopodobnie nieefektywne  Karmimy się w kapturkach i coraz lepiej nam idzie. Za tydzien dziemy na kontrole wagi 
|
Moze zwieksz jej czestotliwosc karmien? Moja Zuzka urodzona z waga 2760 byla karmiona zgodznie z przykazem ze szpitala co 2 godz z zegarkiem w reka, lacznie z noca. Dopiero jak ladnie zaczela przybierac, to pozwolilam jej na jej wlasny rytm.
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984
tak sie zastanwiam dziewczeta....... ile chudnie sie odrazu po porodzie........
bo cos czytlaam ze lozysko iwody plodowe i dziecko itp. to wazy okolo 9 kg tak? to co to odrazu ubywa przy porodzie czy jak?
|
Chyba to sprawa indywidualna, mi po drugim porodzie zeszlo od razu tylko 4 kg, z czego jak juz pisalam Zuzia wazyla 2760g.
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine
Mój mąż twierdzi, że on będzie wstawał w nocy do małej i przynosił ją na karmienie do łóżka, pozostały serwis sam chce załatwiać. Nie widzę tego do końca, bo raz, że on przecież do pracy będzie chodził, więc nie może być jak zombie, a dwa, że ma raczej ciężki sen. Rano zawsze budzik budzi mnie, a dopiero ja jego. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, ale gdyby chociaż raz w nocy mógł wstać, to może i to jakaś pomoc by była....
|
Nie powstrzymuj go przed pomoca, jak chce, niech wstaje.
Jeszcze dziewczyny pamietajcie, ze faceci czesto po prostu nie slysza, ze dziecko placze. To jest udowodnione naukowo, ze u nich to nie dzial jak u nas, ze maluch ledwo steknie, a my juz jestesmy na rownych nogach. Moj maz, potrafil spac przy mega placzu dzieci. Wiec jak chcialam pomocy, to po prostu musialam go szturchac, zeby go obudzic. Wiec moze tez tak byc u niejednej z Was...
|