Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Walka o zdrowe i piękne włosy część VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-30, 07:33   #233
skarpetta
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII

Cytat:
Napisane przez FryzjerstwoMojaPasja Pokaż wiadomość
od tego czy jest alkoholem tłuszczowym czy zwykłym (np denat). alkohole tłuszczowe nawilżają, należą do nich cetyl alcohol, stearyl alcohol, mistyryl alcohol, lauryl alcohol wszystkie inne: zwykły alcohol, alcohol denat - beda wysuszac.

a zazwyczaj te na drugim miejscu to wlasnie te alkohole tłuszczowe tzw emolienty nawilzajace.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Bo odżywki z alterry mają bardzo wysoko składniki, które neutralizują działanie alkoholu np gliceryna czy oleje. jesli te składniki byłyby w znikomych ilosciach (na koncu składu) to odzywka by wysuszała. A alkohol domniewam jest dlatego, zeby nie obciążała za bardzo bo jednak ta odzywka ma bardzo duzo substancji nawilzajacych.
Mi się wydaje, że alkohol w produktach alterry pełni funkcję konserwanta

Moim zdaniem te odżywki są bardzo dobre, ale ze stosowaniem co któreś mycie.
Czy ma któraś ma odżywkę z garniera drożdże i granat? W internecie nie mogę znaleźć składu, więc prosiłabym o wklejenie
Pochwalę się jeszcze, że dzisiaj ścinam włosy na krótko, ale bez przesady. W końcu do tego dojrzałam

Edytowane przez skarpetta
Czas edycji: 2011-06-30 o 07:34
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora