Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziwna "wystawa" w sklepie dla dzieci
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-30, 09:26   #14
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Dziwna "wystawa" w sklepie dla dzieci

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Uczucia mam mieszane.

Po 1 nie wiem czy dziecko kilkuletnie kojarzy co to alkohol. Nie jestem pewna. To raczej dla niego taki napój okazjonalny. Tak mi się wydaje przynajmniej.

Po 2 wiele chyba zależy od tego co rodzic robi w domu. Jeśli każdego wieczora tatuś zasiada z piwkiem przed tv, albo mamusi winkuje do filmu wieczornego, to taki obraz chyba szybciej wykształci w dziecku myślenie: alkohol = norma, niż takie piccolo w sklepie.

Ja tego nie piłam, niedobre to było i nie chciałam. Swoją drogą to syf jest. I tu się zgadzam, że reklama w sklepie dziecięcym tego czegoś jest bez sensu, tak jak reklama mc donalda. Ale reklama dźwignią handlu. I tak to się kula.
zgadzam się.
Jeśli dziecko nie uczestniczy w zakrapianych imprezach, nie obserwuje na codzien swoich rodziców z alkoholem, to niby jak w jego umyśle ma się stworzyć konotacja Piccolo na imprezie=alkohol na imprezie? Z tego, co zaobserwowałam u znajomych, to najszybciej po alkohol sięgali ci, którym od małego na imprezach pozwalano a to spić piankę z piwa, a to łyknąć winka od cioci, bo przecież taka mała ilość nie zaszkodzi
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując