|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Hej 
Aiszko - wielkie gratulacje 
Małgosiu, a dla Ciebie kciuki na dziś 
No air - normalnie kpina jakaś Tak sobie czasem myślę, czy Cie nie traktują źle, bo Ty młoda jesteś. Wiem, że niektórzy lekarze mają takie beznadziejne myslenie...
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml
No wlasnie, jak przez ugniatanie i sprawdzanie brzucha mozna to wiedziec? ciekawi mnie to 
|
Mój gin mnie też zawsze bada macając brzuch i wyczuwając rozmiary i położenie macicy. Wczoraj mi mówi, że dno macicy 3 palce nad pępkiem, co odpowiada mojemu 29 tygodniowi To chyba ta metoda jest 
Cytat:
Napisane przez 19natka88
A jeszcze takie pytanie: ja nie mam ani RMUA ani książeczki ubezpieczeniowej tylko taką dyskietkę NFZ (chyba tylko na śląsku występuje) czy to jest tak samo potwierdzeniem, ze jestem ubezpieczona? 
|
Wiem, że dyskusja dawno już była, ale wtrące co wiem z doświadczenia. Też nie mam książeczki ubezpieczeniowej, kartę magnetyczną mam. W mojej przychodni nie miałam nigdy problemów, ale jak byłam w szpitalu w Bytomiu zarządali tam ode mnie książeczki lub RMUA z 3 ostatnich miesięcy. Oczywiście, przyjęli mnie, według prawa nie muszę mieć tego przy sobie, byle dostarczyć w ciągu 7 dni. Oczywiście, lepiej przygotować sobie wcześniej, ale dopiero teraz to wiem. Powiedzieli mi jeszcze, że karta magnetyczna nie jest dla nich żadnym dowodem na opłacanie składek, bo ona nie jest na bieżąco weryfikowana, nie wprowadza się tam żadnych danych i na tej podstawie nie można powiedzieć, że bieżące składki są opłacane.
No ale w sumie to przecież do porodu nie trzeba być nawet ubezpieczonym 
Cytat:
Napisane przez anetika
Witam porannie 
Dziewczyny mam takie pytanie czy którąś z Was bolą stopy? Bo mi puchną (ale to już swoją drogą) i bolą tak mniej więcej jakbym chodziła całymi dniami na szpilkach - a w takich nie chodzę 
|
Mnie bolą tak, jakbym nocą jakieś kilometry robiła, ale jak się w ciągu dnia rozchodzę to juz tego nie czuję. To chyba waga daje znać o sobie.
Cytat:
Napisane przez gerda
ja mialam robioną i mialam ujemne igm a dodatnie przeciwciała igg, dlatego tez będe powtarzać, ale dzidzia będzie badana po porodzie pod tym katem, bo podobno lepiej dmuchać na zimne bo później jest to trudniej zdiagnozować 
|
Na pewno miałaś tak? No bo ja tak samo: IgG dodatnie, IgM ujemne - a to świadczy o tym, że kiedyś tam przeszłam cytomegalię, a teraz nie jestem w trakcie. Robiłaś na początku ciąży?
Cytat:
Napisane przez julia1906
Mam pytanie co dostałyście od gina na nawracajace infekcje? Chyba że was to omija. ja mam nestetyne dopochwowo ale to nic nie dział bo co przejdzie to po dwóch dniach wraca znowu.
|
Od gina dostałam Nystatynę, ale potem miałam nawrót i stosowałam na własną rękę Tantum Rosa, od zeszłego tygodnia zaczęłam też łykać Lacibios Femina i nic mnie nie swędzi (a wcześniej owszem i to bardzo).
Cytat:
Napisane przez SONIA004
Staram sie dużo czytać. Zapisałam się na jakiś internetowy kurs. Mają mi co 2 dni przesyłać różne info. Zobaczymy jak to będzie.
|
Może jakieś namiary na ten kurs? Zainteresowałaś mnie 
Anetika, gratuluję wizyty 
Jakiś humor do bani, wybralam się dziś do miasta, nic wielkiego: poczta, prezent urodzinowy dla mamy, karma dla kota, pomidorki - tylko na tyle mnie było stać, nie wytrzymałam nawet godziny. Jakaś paskudna pogoda, na poczcie pot mnie oblał i zrobiło mi się słabo i choć miałam ponad 30 minut so autobusu poszłam sobie posiedzieć na dworzec. Miałam jeszcze w planie zajrzeć do Rossmana i Natury, ale nie miałam siły. Nic dziwnego, że się sama nigdzie nie wybieram, skoro nawet godzinne zakupy mnie męczą. Wróciłam z tego miasta taka wykończona, że marzyłam tylko o małej drzemce.
Ale był też dziś miły akcent, a nawet dwa Podjechałam z tatą do pracy zawieźć L4 i koleżanka, która mnie pierwszy raz z takim brzuchem widziała się zachwyciła Tak mnie skomplementowała, że ładnie wyglądam, nic się nie zmieniłam, tylko brzuszek mi urósł i że taki fajny mały 
A potem jeszcze sprzedawczyni na stoisku kosmetycznym (pomagała mi wybrać jakiś szałowy lakier do paznokci ) zapytała mnie, czy będę mieć chłopca, bo mam taką promnienną cerę i bardzo ładnie wyglądam na twarzy Hihi, miło bardzo, pierwszy raz ktoś obcy mnie w ciąży skomplementowal
Czas edycji: 2011-06-30 o 20:52
|