Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-06-30, 19:50   #4114
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
źle mnie zrozumiałaś kochana - ja tez niedokładnie napisałam - nie chodziło mi o to że powinni zwalniać w pierwszej kolejności wolnych tylko że zwykle takie są realia że przy wiekszych zwolnieniach patrza pod kątem tego czy ktoś ma rodzinę na utrzymaniu, dzieci, czy jest jedynym żywicielem rodziny itd.

Już kilka razy się spotkałam z tym że w pierwszej kolejnosci przy problemach finansowych firm robili mały research i jako pierwsze leciały osoby właśnie stanu wolnego, bez rodzin na utrzymaniu, młodsze a więc przeważnie z mniejszym doświadczeniem.
Niestety takie życie i ciężko na to coś poradzić...

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

no ba
kobieta musi sie czasem dowartościować
no ale mnie o to właśnie chodzi, dla mnie to nie fair bo ten jedyny żywiciel rodziny to może być zwykły leser a ten stanu wolnego świetny pracownik i dla mnie to dyskryminacja że o losie lesera ma decydować tylko to że ma rodzinę i to ma mu gwarantować "spokojne" życie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora