Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-07-01, 00:01   #272
201607180946
Konto usunięte

Dot.: Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
O, i tak można wszystko podgrzewać? Nie trzeba jeść zimnych obiadów?

A jak robisz z ryżem, kaszą itd? Normalnie gotujesz? W ogóle nie jesz? Czy masz jakieś tajemne sposoby?

Mnie też ciekawi ten witarianizm Chociaż wiem, że na takiej diecie byłoby mi ciężko. Chyba, że znalazłabym odpowiednik kefiru... Uwielbiam kefir, no uwielbiam...
Nie wiem czy wszystko tak można podgrzewać, ale w przypadku zup myślę, że się sprawdzi, zwłaszcza zimą

Kasze i ryż jem bardzo rzadko, jak już jem to gotowaną, co nie jest zgodne z witarianizmem. Tak na prawdę, to ja mam jeszcze marne doświadczenie związane z raw, bo zaledwie kilku miesięczne.

Podobno można robić witariański kefir i jogurt, są dostępne bakterie priobiotyczne, dodaje się je do zmiksowanych orzechów nerkowca z wodą.
Niektórzy witarianie piją mleko prosto od krowy, robią też sami przetwory mleczne, tylko ich nie pasteryzują. Niektórzy jedzą surowe mięso.

Im dłużej siedzę w raw, tym wydaje mi się on prostszy. Zero gotowania, po prostu myjesz, miksujesz, albo kroisz. dopada cie głód, jesz banana albo orzechy. Jakieś takie naturalne i pierwotne mi się to wydaje.
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując