2011-07-03, 16:17
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ubieraja sie, maluja, styl preferuja kobiety w Waszych krajach?
Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko
no to teraz ja 
mieszkam w wiedniu i generalnie ciężko mi określić, jak chodza ubrane tutejsze kobiety, ale może dlatego, że jest ciężko okreslić, kto jest miejscowy, a kto przyjezdny  na codzień, do sklepu, na wyjście do parku z psem dziewczyny raczej stawiają na wygodę i wyglądają tak jakby niedawno wstały z łóżka. na uczelnia znowu jest wielki miszmasz. panuje wręcz dowolna amerykanka jeśli chodzi o style.
jak miałam 17 lat mieszkałam rok w niemczech, więc mogę co nieco powiedzieć o nastolatkach. w mieście, którym mieszkałam panowała jakaś moda na "zbuntowany" image: dziewczyny nosiły podarte kolorowe rajstopy, były obwieszone jakimiś łancuchami, no i te fryzury!...np. zafarbowana na zielono albo wściekły róż grzywka itp. młode niemki potrafiły kupować mnóstwo firmowych ciuchów i nosić je tak, by wyglądały jak za grosze z lumpeksów. generalnie panowała jakaś moda na ustylizowane niechlujstwo jestem ciekawa, czy to już minęło 
|
w takim razie odpowiem nic a nic się nie zmieniło, możliwe, że jest jeszcze gorzej 
Tak z tymi włosami to lekka przesada,zielenie, róże, fiolety, norma
|
|
|