Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Z platynowego blondu na intensywną czerwień syossa?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-07-03, 21:29   #1
julianne33
Rozeznanie

Z platynowego blondu na intensywną czerwień syossa?

Witam Dziewczęta
Waham się nad przejściem z platynowego blondu na kolorek rubinowy, jednak obawiam się mocnego i szybkiego wypłukiwania kolorku z włosów.
Dokładnie rok temu postanowiłam "stać się" blondynką , ale jak to z kobietkami bywa, czas na zmiany
Na początku włosy dekoloryzowałam i farbowałam u fryzjera, jednak - chcąc zmniejszyć koszty do minimum i czytając pozytywne recenzje o L'oreal preferance Hollywood postanowiłam zaryzykować i położyłam farbę na moje odrosty w kolorze mysiego blondu. Ogromne rozczarowanie, w części włosów już rozjaśnionej niewielka zmiana, całkiem fajnie, natomiast odrosty stały się... rude?! Postanowiłam jakoś temu zaradzić i pobiegłam kupić dekoloryzator L'oreal, jednak pani przede mną wzięła ostatnią sztukę W związku z tym stwierdziłam, że nie będę czekać miesiąca na dostawę i chwyciłam rozjaśniacz Joanny. Co jak co, ale ten to rozjaśnił włosy na maxa Położyłam ponownie Hollywood na włosy i było ok. Po kilku miesiącach chciałam uzyskać odcień skandynawskiego blondu i przerzuciłam się na Joannę + L'oreal P. Sztokholm. Troszkę czasu minęło i po przekalkulowaniu stwierdziłam, że takie farbowanie zupełnie mi się nie opłaca - wychodzi drożej niż wizyta u fryzjera. Będąc w sklepie zaryzykowałam i wzięłam Skandynawski blond Palette Natural Colors z kolagenem morskim. Nareszcie kolor o który mi chodziło! Do dzisiaj farbuję nim włosy, wszystko jest ok.
Przepraszam za wypracowanie, ale dopiero teraz mogę zadać konkretne pytanie - czy kolor Intensywna Czerwień wyjdzie tak jak na opakowaniu? Minimalnie jaśniej? Czy będzie się mocno wypłukiwał już zawsze? Może któraś miała z nim jakieś doświadczenia?
Bardzo proszę o pomoc Wizażanki będące głębiej w "temacie", ale każda porada się przyda
Poniżej zamieszczam zdjęcia: na 1 zdj. mój naturalny kolor włosków, na 2 - włosy po Hollywood, niestety nie mam zdj. po Sztokholmie, na 3-kolor włosów po Palette, czyli mój obecny i na ostatnim mój wymarzony Kiedyś już taki miałam i czułam się w nim najlepiej ze wszystkich. Do zielonych oczu i jasnej karnacji wygląda obłędnie

Edytowane przez julianne33
Czas edycji: 2011-09-06 o 18:38
julianne33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując