|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Cytat:
|
Napisane przez dominic_sz
DZIŚ OFICJALNIE PIERWSZY DZIEŃ MOJEJ III FAZY!!!! 
Podsumowując:
11,6kg za mną
w biodrach -16cm Było 105cm, jest 89cm! 
w pasie (najszersze miejsce tuż pod pępkiem) -12cm Było 94cm, jest 82cm! 
|
Kochana, oficjalnie zazdraszam! Cudny wynik, aż oczy zzieleniały.
Bardzo dobrze, że przechodzisz na III fazę, bo chcemy pięknej, zdrowo wyglądającej Dominiki, a nie szkieletorka!
Podałaś zmiany, to ja się w takim razie nie pochwalę, a pożalę: przez bite 25 dni od ostatniego mierzenia i ważenia, czyli przez prawie miesiąc schudłam jedynie ... 1 kg , ale wymiary pospadały jednak.
Od początku diety schudłam trochę ponad 4 kg jedynie, ale wymiary zmniejszyły się o 1,5-8 cm w każdym z mierzonych miejsc. Chyba jestem niechlubną rekordzistką w tempie tracenia kilogramów - oczywiście, najwolniejszym z możliwych.
Cytat:
|
Napisane przez metal_fish
już mi się tu mierzyć! chyba kilku godzin ci to nie zajmie  a przynajmniej rozwieje wątpliwości!
|
Miałaś rację, Metalko, że tylko mi się zdawało, że wszystko stoi. No, część stoi - szyja, biust i obszar pach, ramiona, kostka oraz łydka nieco nad nią, ale reszta jednak spadła. Inne wymiary spadły - przede wszystkim nogi (juhu!). Co prawda, na miarce to mało.
Brzuch już spadać będzie niewiele, to wiem - na razie jeszcze o 0,5 cm, ale myślę, że w porywach w jednym miejscu może przez całe chudnięcie o jakieś 3 cm zlecieć i tyle. No, chyba, że mnie zadziwi i poleci do formy deseczki, jak za szczenięcych lat.
Udziska pospadały o 2 cm w trzech miejscach, kolano o 1,5 cm, a łydka w wyższym miejscu o 1,5 cm.
Talii to jeszcze musi dużo spaść, żebym była należytą klepsyderką, bo teraz jestem za bardzo biuściastym kręglem. No i te nogi niech szybciej chudną!
Ale czemu tak mało schudłam przez tak długi okres czasu?W takim tempie na III fazę przejdę dopiero w następnym roku! Nie można być tak długo na II fazie tej diety - 7 miesięcy to za dużo jak na mój gust! Zaraz mnie szlag trafi w najgrubszym miejscu!!!
Sprawdzam sobie właśnie różnicę obwodów taką niby zdrowotną - wpisujemy biodra i talię w calach: http://www.healthyforms.com/helpful-tools/index.php Ufff, nie jst źle, ale mogłoby być lepiej o jedno miejsce po przecinku chociaż.
Tu wyliczanka centymetrowo-calowa: http://www.asknumbers.com/centimeter...onversion.aspx
Cytat:
|
Napisane przez popolka
jejku znowu moj kot ma kleszcza w odbycie 
jezzu znowu będzie pisk przy wyciąganiu 
|
Biedny kiciuś!
Twój kot ma takie szczęście do kleszczy, jak ja do komarów. Na szczęście żaden mi trąby w odbyt nie wsadził. Jezusiczku, ale bym piszczała przy ... wkładaniu.
Cytat:
|
Napisane przez thisriveriswild
u mnie kolejny dzien deszcz 
|
W Wawie kropi raz na jakiś czas i nawis chmur. Niech sobie będzie taka pogoda. Mnie nie przeszkadza wcale. Chodzę w bluzkach, a wielu ludzi w ... wiatrówkach i swetrach. Chyba ocipieli (ups). Towarzystwo zimnokrwistych?
Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-07-05 o 11:39
|