2011-07-06, 00:27
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz
Facelle to wersja sensitive się nadaje, ta fresh nie. Ja używam ten żel i bardzo sobie chwalę (nie stać mnie na naturalny w 100% z certyfikatem).
Co do antyperpisrntów to wybór jest duży. Jeżeli nie chcesz kupować w sklepach internetowych, to możesz wybrać np. Sanoflore, ono jest w SP albo Alterrę w Rossmannach jest albo Crystal również w Rossmannach.
Z pastami dyskusja trwa w sprawie tego fluoru. Właśnie jestem w trakcie rozmowy z lekarzem na owy temat, wiec do jutra na relacje musicie poczekać.
A czy ty się malujesz? Bo ja mam cerę mieszaną wprawdzie, ale do mycia twarzy używam Dr Schellera (dostępny w drogeriach natura i w SP oraz sklepach internetowych). Bardzo, bardzo go lubię on jest do każdego rodzaju cery. Jeżeli tak jak ja nie lubisz mleczek i toników to na pewno będziesz zadowolona. Nie wiem czy zmywa dobrze makijaż czy nie, bo ja to taka przeciwniczka makijażu. Cerę również możesz myc glinką.
To z grubsza tyle, na pewno jeszcze dziewczyny coś ci dopowiedzą.
|
Którego żelu używasz? KWC pokazuje jakieś dwa Okazjonalnie nakładam podkład i korektor, częściej maskarę i kredkę ale jak jest cieplo, to raczej wcale. Dermatolog przepisał mi Isotrexin na twarz i nie chcę jej sobie zapychać, chociaż póki co średnio widzę rezultaty, za to skóra coraz suchsza. Na plecy i dekolt mam puder w płynie robiony i zalecenie wystawiania ich do słońca... Słońca nie ma, a te dwa miejsca mają się trochę lepiej. Zresztą w ogóle nie wiem czy trafiłam z tym lekarzem, stwierdzil że mam brodawkę plaska na palcu i przepisał mi Verrumal, który co wieczór wyżerał mi skórę aż po tygodniu przestałam, bo ból był nie do zniesienia i się babrało. Ech
Toniki przeżyję, mleczka brrr. Sama glinka i woda, czy to ma jakąś bardziej skomplikowaną instrukcję obsługi?
Kupilam Fresh aj, trudno już... pewnie to i tak lepszy wybór niż niejeden droższy zamiennik. Oby 
Alterra ma antyperspiranty? Nie widziałam dzisiaj, jedynie takie psikane coś. Daj znać jak tylko się czegoś dowiesz, pasty do zębów starczy mi jeszcze na jakiś tydzień 
Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz
A kilka dni temu dowiedziałam się, że 3 filiżanki zielonej herbaty
|
Dziennie piję ponad litr...
Dziękuję
|
|
|